Eugen Iancu, tatăl unuia dintre tinerii morți în incendiul din Colectiv: Mulțumesc CNAS și lui Andrei Baciu pentru că spijină pacienții cu arsuri

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Eugen Iancu, tatăl unuia dintre tinerii morți în incendiul din Colectiv, a transmis un mesaj de mulțumire pentru Casa Națională de Asigurări de Sănătate.

La opt ani de la cumplita tragedie din clubul Colectiv în care 64 de oameni şi-au pierdut viaţa şi 185 au fost răniţi, Eugen Iancu, tatăl unuia dintre tinerii morți în incediu, transmite un mesaj prin care laudă activitatea CNAS, instituție condusă de liberalul Andrei Baciu.
 
“În ultimele două luni la CNAS s-a muncit și pentru victimele incendiilor. S-a lucrat la un document care vine în sprijinul pacienților cu arsuri. Se propune decontarea serviciilor de kinetoterapie și psihoterapie; se propune eliminarea necesității obținerii recomandărilor de la medicii de familie permițând chirurgilor plasticieni  medici curanți ai pacienților cu arsuri sa recomande direct aceste servicii; se propune decontarea costumelor compresive; se propune ca pacienții cu arsuri să poată merge direct la consult în ambulatoriu fără a mai fi nevoie de trimitere de la medicii de familie. Acest document a ajuns la Ministerul Sănătății și va intra în dezbatere publică. Sper ca în curând documentul să fie aprobat de domnul Ministru al Sănătății și de Primul Ministru”, scrie Eugen Iancu pe Facebook. 

„Mulțumesc echipei CNAS condusă de Președintele CNAS Andrei Baciu pentru modul exemplar în care au acționat la elaborarea acestui documenta”, a punctat acesta. 

Și președintele PNL, Nicolae Ciucă a salutat inițiativa CNAS pentru tratarea pacienților cu arsuri. ”Este datoria întregii clase politice să facă tot ce e posibil pentru ca astfel de tragedii să nu se mai întâmple. Sunt foarte multe de făcut pentru acest lucru. Şi este de reflectat asupra cadrului mai amplu. Salut, însă, iniţiativa CNAS care propune, în aceste zile, o serie de măsuri concrete pentru pacienţii cu arsuri: dispozitive medicale esenţiale gratuite pentru recuperare, simplificarea accesului acestor pacienţi cu arsuri la servicii de psihoterapie şi kinetoterapie şi a procedurii pentru consult în ambulatoriu”, a precizat liderul PNL.

Eugen Iancu, tatăl lui Alex, unul dintre tinerii care și-au pierdut viața în incendiul de la Colectiv, s-a arătat constant dezamăgit de clasa politică și de măsurile luate pentru tratarea pacienților cu arsuri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel