EURO 2024. Croaţia, amendată de UEFA cu 105.000 euro, după incidentele de la meciul cu Italia

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik

Croația a fost sancționată cu 105.000 de euro de către comisia de control, etică și disciplină a UEFA, în urma incidentelor petrecute la meciul împotriva Italiei de la EURO 2024

În același timp, poliția germană a informat Reuters că a efectuat mai multe arestări în timpul partidei, potrivit Agerpres. Atmosfera din jurul meciului de luni, desfășurat la Leipzig și încheiat cu scorul de 1-1, a fost semnificativ diferită de cea de la cele două partide anterioare din EURO 2024, organizate în același oraș. Fanii croați au utilizat materiale pirotehnice și au aruncat frecvent pahare de plastic pe teren.

"Federaţia croată de fotbal a fost amendată cu 105.000 de euro pentru aruncarea de obiecte (45.000 de euro), rachete de lumină (30.000 de euro) şi comportament inadecvat (30.000 de euro) al unor suporteri croaţi în timpul meciului Croaţia - Italia", se arată într-un comunicat.

UEFA nu a anunţat încă oficial sancţiunile.

S-a deschis o anchetă

Croația a fost anterior sancționată pentru utilizarea și aruncarea de materiale pirotehnice de către fanii săi în timpul meciului cu Albania. UEFA a deschis, de asemenea, o anchetă privind comportamentul presupus rasist sau discriminatoriu al suporterilor ambelor echipe în acel meci. Poliția din Leipzig a intervenit înainte, în timpul și după meciul dintre Croația și Italia, arestând mai mulți fani croați.

După meci, aproximativ 20 de suporteri croați au atacat fanii italieni, doi dintre aceștia având nevoie de spitalizare. Poliția a reținut 11 suspecți croați și bosniaci, care sunt anchetați pentru vătămare corporală gravă.

Leipzig a găzduit anterior meciurile dintre Portugalia și Cehia, precum și Franța și Olanda, iar poliția a raportat că nu au fost efectuate arestări în legătură cu aceste partide. Ultimul meci care va avea loc în acest oraș la EURO 2024 va fi întâlnirea de marți dintre Austria și Turcia, din optimile de finală.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel