EURO 2024. Iordănescu, recunoscător: Niciodată în istorie, echipa națională nu s-a bucurat de atâta susținere cum s-a bucurat acum. Probabil nici Generația de Aur/ FOTO

”Tricolorii” s-au calificat în optimile de finală ale EURO 2024, iar susținerea pe care au primit-o din partea românilor este impresionantă pentru tehnicianul Edward Iordănescu. 

Echipa națională a României s-a calificat, de pe prima poziție în grupă, în optimile de finală ale Campionatului European de fotbal EURO 2024, găzduit de Germania, după ce a remizat, scor 1-1, în fața reprezentativei Slovaciei, în ultimul meci din Grupa E.

FOTO: Inquam Photos / Ștefan Constantin

Într-un meci, cu multe răsturnări de clasament, de la extaz la agonie și invers, pentru cei 30.000 de suporteri români care au asistat la partida de la Frankfurt, dar și pe o ploaie torențială, aceștia au scandat numele fotbaliștilor, dar au și cântat ”Deșteaptă-te, române”, imnul României, pe tot parcursul meciului, nu doar la momentul începerii meciului.

FOTO: Inquam Photos / Ștefan Constantin

Astfel, suporterii le-au oferit și celor de acasă un sentiment la care cu greu poate s-ar fi așteptat cineva în urmă cu mai multe luni. ”Generația de Suflet” a lui Edi Iordănescu, așa cum a numit-o acesta înainte de EURO 2024, a devenit ”Generație de Suflet” a unei națiuni, iubitori de fotbal sau nu, toți s-au bucurat de ceea ce ”tricolorii” au reușit să facă până acum.

FOTO: Inquam Photos / Ștefan Constantin

FOTO: Inquam Photos / Ștefan Constantin

”Cred că niciodată în istoria echipei naționale, echipa națională nu s-a bucurat de atâta susținere cum s-a bucurat acum. Probabil nici Generația de Aur, cum ne place să o numim, dar da, acești băieți merită, în primul rând pentru ce reprezintă ei ca oameni, după care ca sportivi”, a declarat Edward Iordănescu în cadrul conferinței de presă de după meciul cu Slovacia.

FOTO: Inquam Photos / Ștefan Constantin

România scrie istorie la EURO 2024

Trebuie amintit faptul că este prima dată în istoria competiției când înainte de ultimul meci toate echipele au avut acelai punctaj, ca urmare a unei victorii și a unei înfrângeri, iar calificarea s-a decis miercuri, când au fost înregistrate două egaluri, 1-1, Sovacia - România, și 0-0, Ucraina - Belgia,  astfel că egalitatea din clasament, 4 puncte, fiind departajate de golaveraj, astfel: 1. România (golaveraj 4-3), 2. Belgia (2-1), 3. Slovacia (3-3), 4. Ucraina (2-4).

FOTO: Inquam Photos / Ștefan Constantin

În optimile de finală ale EURO 2024, România va juca împotriva Olandei, pe 2 iulie, ora 19:00, la Munchen.

Citește și: Parcurs ”fabulos” al ”tricolorilor” la EURO 2024. Edward Iordănescu: A fost Generația de Suflet a mea, acum este a tuturor românilor

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel