EURO 2024: Serbia, vizată de o procedură disciplinară pentru comportamentul suporterilor

Spania recunoaşte paşapoartele eliberate de Kosovo, nu și independența sa / Foto: Pixabay
Spania recunoaşte paşapoartele eliberate de Kosovo, nu și independența sa / Foto: Pixabay

UEFA a anunțat luni deschiderea unei proceduri disciplinare împotriva Federației Sârbe de Fotbal (FSS) ca urmare a presupusului comportament inadecvat al suporterilor sârbi la finalul meciului pierdut de naționala lor cu 0-1 în fața Angliei, duminică, în cadrul turneului final al Euro 2024.

Ancheta vizează în mod specific "aruncarea de obiecte" și "mesajele provocatoare care nu își au locul în contextul unui eveniment sportiv", a precizat forul european de fotbal într-un comunicat de presă. Corpul UEFA de control, etică și disciplină (CEDB) va analiza incidentul și va lua o decizie "în timp util".

Pe fondul așteptării concluziilor UEFA, federațiile de fotbal sârbe (FSS) și kosovare (FFK) au depus reciproc plângeri la forul european, acuzându-se reciproc de incidente provocatoare.

Federația Kosovară de Fotbal (FFK) a acuzat suporterii sârbi că au arborat steaguri și au scandat "sloganuri și cântece purtătoare de mesaje politice șovine și rasiste împotriva Kosovo".

"Propagarea unor astfel de mesaje rasiste în timpul unui eveniment precum Euro 2024 este lipsită de sens și absurdă", au declarat oficialii kosovari, solicitând "măsuri disciplinare stricte" împotriva Federației Sârbe, acuzată de recidivism.

La rândul său, FSS a depus o plângere împotriva unui jurnalist kosovar, acuzându-l că a făcut un gest naționalist albanez.

Tensiunile dintre Kosovo și Serbia persistă de la declanșarea lor în anii '90, Kosovo declarându-și independența în 2008.Serbia se opune ferm recunoașterii Kosovo de către organismele internaționale, dar nu a reușit să împiedice afilierea Kosovo la UEFA și FIFA în 2016. Spre deosebire de Serbia, Kosovo nu a reușit să se califice la Euro 2024.

Serbia a pierdut meciul de duminică, disputat la Gelsenkirchen, cu scorul de 0-1 în fața Angliei, în cadrul Grupei C de la Euro 2024.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel