EXCLUSIV  Euro 4,94 lei. Coșea: S-ar putea să ajungem la pragul psihologic înainte de sfârşitul anului

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay

Euro a trecut, astăzi, de 4,94 lei. Profesorul Mircea Coșea a explicat la ce ar trebui să ne așteptăm în perioada următoare și ce a determinat această creștere.

"Urmările sunt foarte mari"

"Ar trebui să ne aşteptăm numai la lucruri rele, în perioada următoare, şi, din păcate, trebuie să recunosc că m-am înşelat. Calculele mele arătau că vom ajunge la această cifră poate la începutul anului următor. Nu am prevăzut că politica în România este atât de rea, atât de antiromânească încât poate să dea peste cap economia. Ce se întâmplă acum în politica României este un sabotaj. Sabotează economia României această politică. Tot ceea ce se discuta în politică, de câteva zile, nu are nicio legătură cu ceea ce ar trebui să fie rezolvat pentru a nu intra într-o criză extrem de gravă într-o lună, o lună şi jumătate, când explozia preţurilor şi a tarifelor va fi de nesuportat.

Urmările sunt foarte mari pentru că noi suntem, de fapt, o economie "eurizată", adică folosim euro în nişte domenii care sunt foarte grave pentru mersul economiei şi pentru starea populaţiei. Ratele la credite se vor mări, importurile mari pe care le facem, în principal de alimente, produse chimice şi energie, sunt şi ele în euro. Aşadar, vom creşte şi mai mult preţurile din acest punct de vedere. Apoi, sunt elementele care ţin de credibilitatea în piaţa internaţională. Această criză politică arată că nu se mai poate baza pe o stabilitatea economică în România şi asta va duce la o întârziere în aprobarea PNRR-ul pentru că Uniunea Europeană nu mai are cu cine negocia, nu are cu cine discuta. Ce mai poate discuta cu un ministru ca domnul Ghinea care, astăzi, apare pe lista neagră a remanierilor? Ce mai poate discuta UE cu un guvern care poate să cadă azi, mâine, interimatul va ţine 45 de zile, iar alt guvern va apărea cine ştie când?", a spus Mircea Coșea pentru DCNews.

"O zi neagră pentru economia României"

"Astăzi, este o zi neagră pentru economia României. Toată această debandadă politică afectează economia şi lucrul ăsta ar trebui să fie înţeles de cei care ne conduc pentru că au o imensă responsabilitate Se ceartă pe nişte lucruri care ţin doar de interese de grup, nu de interesele României, iar urmările pe care le vom avea pentru această ceartă fără sens le vom vedea în săptămânile care vin. Prețurile vor creşte, ratele vor fi mai mari, chiriile vor fi mai mari. Plata la telefon, la cablu, toate se vor mări pentru că la baza calcului lor stă euro.  Este clar că această criză politică a devenit un factor important în relaţia EURO - LEU. S-a putea, dacă lucrurile nu se rezolvă într-o forma care să dea garanţie că economia va fi luată în serios de Guvern, să ajungem la pragul psihologic înainte de sfârşitul anului", a mai spus Mircea Coșea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel