Euro 7 scumpeşte maşinile noi cu 2000 de euro

Foto: Freepik
Foto: Freepik

Potrivit Asociației Constructorilor Europeni de Automobile normele Euro 7 vor scumpi, în medie, mașinile noi cu 2.000 de euro.

Normele Euro 7 nu vor aduce beneficii asupra mediului și vor scumpi mașinile, spun producătorii auto, dar sunt contrazişi de specialiştii în sănătate publică.  „O legislaţie puternică Euro 7 ar putea preveni sute de mii de decese pe an”, a declarat Cale Lawlor, director pentru sănătate publică globală în cadrul Alianţei Europene pentru Sănătate Publică, un ONG. „Această legislaţie trebuie să fie implementată urgent pentru a preveni această povară masivă”. 

Industria auto, împreună cu ţările mari producătoare de automobile, susţin că aceste standarde sunt inutile, având în vedere că UE a convenit deja să pună capăt, în esenţă, vânzării de maşini noi cu motoare cu ardere internă din 2035, informează Politico.

Normele Euro 7 sunt concepute pentru a preveni mai multe boli. Propunerea stabileşte limite detaliate de emisii pentru vehiculele noi, cu scopul de a forţa industria să implementeze o tehnologie care să reducă totul, de la oxizi de azot la particule, exact tipul de praf fin care rămâne blocat în ţesuturile umane şi care este asociat cu orice, de la boli pulmonare la demenţă şi mortalitate prematură.

Unii membri ai Parlamentului European şi câteva ţări europene fac presiuni pentru a amâna implementarea Euro 7 după data de 2025 propusă de Comisia Europeană. Argumentul este că industria are nevoie de mai mult timp pentru a se adapta la vânzarea modelelor actualizate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel