Euro creşte accelerat în raport cu leul

curs euro leu
curs euro leu

Luni, euro a fost cotat la 4,28 lei, pe fondul deprecierii monedei europene în raport cu dolarul. Bursele din Asia au scăzut puternic luni, iar moneda euro s-a depreciat la minimul ultimilor zece ani faţă de yen, după demisia economistului german Jurgen Stark din conducerea Băncii Centrale Europene (BCE), care a accentuat temerile legate de criza datoriilor de stat din Europa.

Banca Naţională a României (BNR) a afişat luni un curs de referinţă de 4,2805 lei/euro, cu 0,35% mai mare faţă de şedinţa precedentă, în vreme ce dolarul american a câştigat teren în raport cu moneda naţională, ajungând la 3,1396 lei/dolar. Cursul BNR de vineri a fost de 4,2657 lei/euro, informează Realitatea.

Pentru dolarul american, BNR a afişat un curs de referinţă de 3,1396 lei/dolar, cu 1,73% mai mare faţă de nivelul de 3,0863 lei/dolar din şedinţa anterioară.

Pe piaţa monetară, dobânzile pe termen foarte scurt au crescut uşor faţă de şedinţa precedentă, situându-se sub rata dobânzii de politică monetară, de 6,25% pe an.

BNR a afişat în prima parte a zilei un nivel mediu al dobânzii la depozitele atrase (ROBID) pentru o zi (overnight) de 4,05% pe an, faţă de 4,03% în şedinţa precedentă, iar pentru depozitele overnight plasate (ROBOR), dobânda a urcat la 4,55% pe an, de la 4,53% în şedinţa anterioară.

Bursele din Asia au scăzut puternic luni, iar moneda euro s-a depreciat la minimul ultimilor zece ani faţă de yen, după demisia economistului german Juergen Stark din conducerea Băncii Centrale Europene (BCE), care a accentuat temerile legate de criza datoriilor de stat din Europa.

Indicele Nikkei al bursei de la Tokyo a închis în scădere cu 2,3%, la cel mai redus nivel din aprilie 2009, iar indicele MSCI al burselor asiatice din afara Japoniei a pierdut 3%.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel