Euro digital, tot mai aproape de a deveni mijloc legal de plată. Cine a votat pentru în Comisia LIBE din Parlamentul European

Unsplash
Unsplash

Comisia parlamentară europeană pentru libertăți civile și justiție (LIBE) a votat în favoarea celui mai recent raport digital euro.

Acesta propune modificări ale proiectului de legislație care ar face moneda digitală mijloc legal de plată. O majoritate covârșitoare a votat pentru (48), cu doar șase care au votat împotriva monedei digitale a băncii centrale (CBDC). Au fost, de asemenea, șapte abțineri, potrivit ledgerinsights.

Modificările propuse la proiectul de legislație digitală euro includ suport pentru blockchain-uri fără permisiune și abordează majoritatea cerințelor băncilor.

Votul a fost dat pe linie de partid, cu partidele liberale și de stânga votând pentru. Acestora li s-a alăturat partidul de centru-dreapta PPE, care deține o majoritate în Parlamentul European.

Prin urmare, dacă se extrapolează la un vot parlamentar mai larg, probabil că va exista sprijin pentru euro digital. Partidele care au votat pentru au fost PPE, S&D, Renew, Verzii și Stânga. În total, aceștia au 531 din cele 705 de locuri parlamentare.

Sprijinul copleșitor este în contradicție cu primele dezbateri parlamentare de anul trecut, care au evidențiat multe rezerve în adoptarea monedei digitale.

Deloc surprinzător, unii europarlamentari conservatori nu au fost fericiți.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel