Eurodeputații români care au votat împotriva lui Victor Negrescu și Nicu Ștefănuță pentru funcțiile de vicepreședinți ai Parlamentului European

Sursa foto: PSD
Sursa foto: PSD

Victor Negrescu, europarlamentar S&D, votat pe listele PSD, a declarat că europarlamentarii trimiși de AUR și SOS în Parlamentul European au votat tocmai împotriva interesului național, pe o temă majoră.

„Pe mine și domnul Ștefănuță, europarlamentarii SOS și mai toți de la AUR au spus deja public că nu ne-au votat”, a declarat Victor Negrescu, la Antena 3-CNN.

El a mai punctat și pericolul faptului că România a trimis o serie de mai mulți politicieni extremiști la Bruxelles, dintre care unii ar putea să își piardă inclusiv dreptul la vot dacă vor continua să genereze scandaluri și episoade violente, așa cum fac în Parlamentul României.

„Cel mai important pentru România este că, dacă lucrurile vor mai continua așa, țara va pierde voturi. Gândiți-vă că noi ne coordonăm pe toate subiectele importante pentru țară - fie că vorbim despre aderarea României la spațiul Schengen, fie că vorbim despre ajutoare pentru fermieri și așa mai departe”, a mai declarat Victor Negrescu.

Moderatorul Radu Tudor a reamintit apoi că AUR și SOS s-au poziționat inclusiv în favoarea Rusiei, opunându-se trimiterii de ajutoare către Ucraina.

Europarlamentarii Victor Negrescu și Nicu Ștefănuță (Grupul Verzilor/ Alianța Liberă Europeană) au fost aleși, marți, în funcțiile de vicepreședinți ai Parlamentului European.

Nicu Ștefănuță declara imediat după vot, pentru redacția noastră:

„Alegerea mea arată tinerilor că noi am reușit împreună și că putem avea putere în baza votului popular, iar politică progresistă, verde, asumată, modernă se poate și în România. Eu am zis încă din stradă că, dacă luăm 300.000 de voturi, cei din Parlamentul European sunt nevoiți să respecte lucrul acesta și îmi vor da o funcție politică importantă.

Iată că am avut dreptate, iar aceasta nu este funcția mea, ci a voluntarilor, a celor care au strâns semnături, care au făcut campanie alături de mine și lor le mulțumesc astăzi. Acesta este mandatul lor de vicepreședinte al Parlamentului European.

Pentru România, lucrul acesta este important, pentru că vom avea funcții foarte înalte. Gândiți-vă că sunt 14 oameni alături de președinte, iar dintre aceștia doi sunt români. Vocea tinerilor se va face auzită mai ales în cazul politicilor care vor viza criza de locuințe, sănătatea mintală, combaterea schimbărilor climatice, drepturile femeilor și drepturile minorităților sexuale. Eu voi ajuta România și voi ajuta toți tinerii, prin intermediul acestui rol obținut astăzi”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel