Elena Cristian ridică întrebări la adresa reglementatorului ASF după ce o nouă companie de asigurări se prăbușește, una cu aproape 2,5 milioane de polițe RCA încheiate, respectiv 31% din piață.
”Știrea zilei vine de la ASF: Euroins va rămâne fără licență. Se va discuta mult despre motive, vinovați, soluții etc. Se va spune că Euroins a greșit și trebuie să plătească. Prima mea întrebare este: de ce să lași ani buni o companie care ”nu este ok” să facă un business profitabil, pentru ca mai apoi, când ajunge pe primul loc în topul asigurătorilor RCA (și pe locul 3 la asigurări generale și de viață), să o închizi. Cu o gaură imensă pentru bugetul de stat? (vezi cazul City, păgubos pentru buget, dar și pentru economia privată). De ce, dacă lucrurile sunt, de ani buni, în neregulă acolo, tu, reglementator, tu ASF, nu le rezolvi? Cu pârghiile pe care le ai și în așa fel încât să nu mai fie niciodată un alt caz City sau Euroins...
De ce, după cazul City, lucrurile au fost lăsate să meargă în aceeași direcție. Voi urmări cu atenție acest caz... Astăzi, o primă informație care arată că Euroins a fost lăsată să-și facă treaba: EUROINS DEȚINE PESTE 30% DIN PIAȚA DE RCA ȘI OCUPĂ PRIMUL LOC ÎN ACEST CLASAMENT CU APROAPE 2,5 MILIOANE DE POLIȚE RCA ÎNCHEIATE” a scris Elena Cristian, analist economic DCBusiness.ro, pe Facebook.
Citește și: ASF retrage autorizația Euroins - surse. Ce se întâmplă cu cei 2,5 milioane de șoferi asigurați
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News