EXCLUSIV  Europa, inundată de droguri. Lucruri mai puțin știute despre cum intervin autoritățile în școlile din România / video

Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

Ca urmare a faptului că în ultima perioadă au existat tot mai multe cazuri de consum și trafic de droguri în școli, Ministerul Afacerilor Interne  luat măsuri pentru a limita și diminua astfel de incidente în unitățile de învățământ din România. Despre cum intervin instituțiile statului a explicat Cătălin Predoiu.

Alegeri prezidentiale 2024

CITEȘTE ȘI                 -                EXCLUSIV  Predoiu dezvăluie cheia succesului în Dosarul Schengen. Situația îngrijorătoare pe care România a rezolvat-o / video

În ultimele 12 luni, Ministerul Afacerilor Interne a dispus aplicarea mai multor măsuri în apropierea unităților de învățământ, care să limiteze traficul și consumul de droguri în școlile din România.

„Am lansat campanii de comunicare, recent am fost la Ploiești, unde am discutat cu toți directorii de școli despre planul de siguranță, prevenție și combatere a consumului de droguri în școli.

Spre exemplu, noi avem planuri pre-constituite pe care le aplicăm de 12 luni și verificăm în jurul școlilor de la modul în care e semnalizată circulația, ca să creștem nivelul de siguranță, la înmulțirea patrulelor în jurul școlilor și includerea automată a acestora în planurile de patrulare, și până la colaborări cu școlile pentru a-și îmbunătăți mijloacele de protecție prin camere de filmat, încuietori șamd. Spre exemplu, în Prahova, nivelul de siguranță în toate școlile este la nivel maxim. Toate școlile sunt prevăzute cu astfel de sisteme de siguranță. Nu intră cine vrea în școală. Dar nu-i de ajuns acest lucru“, a spus ministrul Predoiu.

Cele mai multe incidente în școli, de cele mai multe ori între copii

Ministrul Afacerilor Interne a opinat în favoarea unui efort comun care să reducă incidentele în școlile din România, prin implicarea autorităților, a unităților de învățământ, dar și a ONG-uri și a personalităților cu influență pentru copii și adolescenți.

„Noi am constatat că anul trecut, când s-au produs 3.918 infracțiuni, că 90,7% din ele au fost comise în interiorul școlilor, unde Poliția nu are ce căuta - acolo copilul se duce să învețe, nu să se sperie de o uniformă sau de un chipiu.

Dar în același timp, trebuie să aflăm ce se întâmplă acolo. Dascălii trebuie să știe unde să sune, să aibă deja contactele făcute etc. Poliția e disponibilă să vină în prealabil să discute și să informeze cu privire la incidente. Anul trecut au existat 758 de cazuri de bullying. De asemenea, 87% din autorii infracțiunilor sunt elevi, iar victimele sunt 91%, deci violența e mare între ei.

Noi desfășurăm acțiuni educative și preventive, prin Agenția Națională Antidrog. Am avut zeci de mii de operațiuni în ultimele 12 luni, care au implicat consiliere, stat de vorbă, campanii de comunicare și prezentare a pericolelor care derivă din droguri și violență. Dar trebuie să muncim mai mult astfel încât tânăra generație să fie ferită de acest flagel care devastează Europa. Problema este recunoscută la nivel european de comisarul pentru Afaceri Interne. Doamna Ylva Johansson a spus textual că Europa este inundată de droguri și porturile europene sunt penetrate de crima organizată și de traficanți de droguri.

E nevoie de un efort comun al Ministerului Afacerilor Interne, , al școlilor, al asociațiilor, ONG-urilor, persoane cu mare influență precum sportivi ori oameni de cultură etc. E nevoie de un efort național. Noi prioritizăm treaba asta.“, a conchis ministrul Afacerilor Interne.

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel