Europa se închide. Chirieac, despre 'obsesia României'. Sfat vital pentru Orban: 'Altfel prețul va fi mare'

FOTO AGERPRES
FOTO AGERPRES

Analistul Bogdan Chirieac a vorbit despre criza generată de noul coronavirus.

În condițiile în care marile state europene au reintrodus parțial starea de urgență și măsurile restrictive în contextul în care al doilea val de COVID-19 lovește bătrânul continent, analistul Bogdan Chirieac subliniază că țara noastră se pregătește nestingherită pentru alegeri.

„Probabil că aceia din România, cei care vor neapărat alegeri pe 6 decembrie, se așteptau ca în această perioadă situația să fie cât de cât rezolvată. Specialiștii însă ne-au prevenit că vine valul doi, iar dacă nu apare vaccinul el va fi mai dur decât primul val. Iată că au avut dreptate oamenii de știință”, precizează Bogdan Chirieac, într-o intervenție la România TV.

„Problema noastră e că Europa se închide în mod evident, dar România rămâne obsedată de alegerile parlamentare pe 6 decembrie cu orice preț. Prețul fiind în vieți omenești”, a mai adăugat Bogdan Chirieac.

Analistul politic a vorbit și despre carantinarea locală pe porțiuni a Bucureștiului, măsură despre care a discutat și primarul Nicușor Dan.

„Cum se poate face acest lucru? O să fie oprite autobuzele când intră în alte sectoare dacă există carantinați iar pasagerii vor fi dați jos? Să mi se explice cum e posibil așa ceva. Cum poate fi oprită lumea care locuiește în Ilfov să vină la muncă în București și invers? 

Ce se poate face și ar putea face domnul Orban foarte repede este să lase acasă toată administrația neesențială. Câteva sute de mii de persoane din administrație ar putea rămâne acasă două săptămâni, fie să încerce să lucreze de acasă. Oamenii să fie plătiți. Nu ne gândim acum la bani, datoria oricum e uriașă, o vor plăti copiii copiilor noștri, dar vorbim despre salvarea de vieți omenești”, a conchis Bogdan Chirieac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel