Europa se pregătește pentru întreruperile rețelelor mobile. Ce măsuri au luat unele state europene

Fotografie de la Lisa Fotios: Pexels
Fotografie de la Lisa Fotios: Pexels

Cândva de neconceput, telefoanele mobile s-ar putea ”închide” în toată Europa în această iarnă, dacă întreruperea curentului sau raționalizarea energiei vor distruge anumite părți ale rețelelor mobile din regiune.

Publicitate

Decizia Rusiei de a opri aprovizionarea cu gaze pe calea cheie de aprovizionare a Europei în urma conflictului din Ucraina a crescut șansele de penurie de energie. În Franța, situația este agravată de mai multe centrale nucleare care se închid pentru întreținere.

Oficialii din industria telecomunicațiilor spun că se tem că o iarnă severă va pune la încercare infrastructura de telecomunicații a Europei, forțând companiile și guvernele să încerce să atenueze impactul.

În prezent, în multe țări europene nu există suficiente sisteme de rezervă pentru a face față întreruperilor de energie electrică, au spus patru directori de telecomunicații, ridicând perspectiva întreruperii telefoanelor mobile.

Țările Uniunii Europene, inclusiv Franța, Suedia și Germania, încearcă să se asigure că în cel mai rău scenariu comunicațiile pot continua, chiar dacă întreruperile de curent ajung să epuizeze bateriile de rezervă instalate pe miile de antene celulare răspândite pe teritoriul lor.

Europa are aproape jumătate de milion de turnuri de telecomunicații și majoritatea dintre ele au baterii de rezervă care durează aproximativ 30 de minute pentru a rula antenele mobile.

Franţa

În Franța, un plan propus de distribuitorul de energie electrică Enedis, include potențiale întreruperi de curent de până la două ore în cel mai rău caz, au spus două surse familiare cu problema.

Întreruperea generală ar afecta doar părți ale țării în mod rotativ. Serviciile esențiale precum spitalele, poliția și guvernul nu vor fi afectate, au spus sursele.

Guvernul francez, operatorii de telecomunicații și Enedis, o unitate a companiei de utilități controlate de stat EDF, au purtat discuții pe această temă în cursul verii, au declarat Guvernul francez și surse.

Federația Franceză de Telecomunicații (FFT), un grup de lobby care reprezintă Orange, Bouygues Telecom și SFR a lui Altice, a pus atenția asupra Enedis pentru că nu a putut scuti antenele de pene de curent. Enedis a declarat pentru Reuters că toți clienții obișnuiți au fost tratați pe picior de egalitate în cazul unor întreruperi excepționale, scrie Euractiv.

Acesta a spus că a reușit să izoleze secțiuni ale rețelei pentru a furniza clienții prioritari, cum ar fi spitalele, instalațiile industriale cheie și armata și că depinde de autoritățile locale să adauge infrastructura operatorilor de telecomunicații pe lista clienților prioritari.

 

Suedia, Germania și Italia

Companiile de telecomunicații din Suedia și Germania și-au exprimat, de asemenea, îngrijorări cu privire la potențialele deficite de energie electrică guvernelor lor, au spus mai multe surse familiare cu problema.

Autoritatea suedeză de reglementare a telecomunicațiilor PTS lucrează cu operatorii de telecomunicații și alte agenții guvernamentale pentru a găsi soluții, se arată în comunicat. Aceasta include discuții despre ce se va întâmpla dacă electricitatea este rațională.

PTS finanțează achiziționarea de stații de alimentare transportabile și stații de bază mobile care se conectează la telefoanele mobile pentru a face față întreruperilor mai lungi de curent, a declarat un purtător de cuvânt al PTS.

Lobby-ul italian al telecomunicațiilor a declarat pentru Reuters că dorește ca rețeaua de telefonie mobilă să fie exclusă de la orice întrerupere a energiei electrice sau de economisire a energiei și că va ridica acest lucru cu noul guvern al Italiei.

Întreruperile de curent cresc probabilitatea ca componentele electronice să se defecteze dacă sunt supuse unor întreruperi bruște, a declarat șeful lobby-ului telecomunicațiilor, Massimo Sarmi, într-un interviu.

Fluxul traficului

Producătorii de echipamente pentru telecomunicații Nokia și Ericsson lucrează cu operatorii de telefonie mobilă pentru a atenua impactul unei penurii de energie, au spus trei surse familiare cu problema. Ambele companii au refuzat să comenteze.

Operatorii de telecomunicații europeni trebuie să își revizuiască rețelele pentru a reduce consumul de energie suplimentară și pentru a-și moderniza echipamentele prin utilizarea unor proiecte radio mai eficiente din punct de vedere energetic, au spus cei patru directori de telecomunicații.

Operatorii de telecomunicații lucrează, de asemenea, cu guvernele naționale pentru a verifica dacă există planuri de menținere a serviciilor critice.

În Germania, Deutsche Telekom are 33.000 de site-uri radio mobile (turnuri), iar sistemele sale mobile de alimentare de urgență pot suporta doar un număr mic dintre ele în același timp, a declarat un purtător de cuvânt al companiei.

Deutsche Telekom va folosi sisteme mobile de alimentare de urgență care se bazează în principal pe motorină în cazul unor pene de curent prelungite, se arată în comunicat.

Franţa are aproximativ 62.000 de turnuri mobile, iar industria nu va putea echipa toate antenele cu baterii noi, a declarat preşedintele FFT, Liza Bellulo.

Obișnuite cu alimentarea neîntreruptă de zeci de ani, țările europene de obicei nu au generatoare care să asigure alimentarea cu energie pentru perioade mai lungi.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel