Europa viitorului trebuie construită împreună cu Rusia, declară Marine Le Pen

Lidera 'Frontului Naţional' din Franţa, Marine Le Pen, care-l devansează ca popularitate inclusiv pe preşedintele Nicolas Sarkozy, se pregăteşte pentru prima sa vizită oficială în Rusia. Într-un interviu acordat cotidianului rus Kommersant, Marine Le Pen explică de ce Franţa ar trebui să iasă din NATO, modul în care Europa luptă cu afluxul de imigranţi şi calităţile pe care le admiră la Vladimir Putin.

Marine Le PenLe Pen explică popularitatea crescândă a partidului său prin faptul că 'francezii au început să conştientizeze cât de păguboasă este politica uşilor deschise şi a afluxului în masă de imigranţi, atitudinea delăsătoare faţă de problemele ce ţin de securitate, renunţarea la măsurile protecţioniste în economie şi la atitudinea patriotică faţă de producătorii naţionali', informeay[ Agerpres.

Politicianul consideră că partidul său este singura forţă cu adevărat patriotică din Franţa şi care continuă politica generalului Charles de Gaulle. 'Considerăm că succesul şi prosperitatea Franţei sunt posibile doar în condiţiile consolidării securităţii, identităţii naţionale şi patriotismului /.../ Milităm pentru o Franţă care să-şi construiască politica în funcţie de propriile interese strategice, nu de dorinţele altor ţări precum SUA', a subliniat lidera 'Frontului Naţional' francez.

Referitor la actuala criză economică, Marine Le Pen consideră că Franţa ar putea-o depăşi doar revenind la suveranitatea financiară şi la propria monedă. Din acest motiv, politicianul opinează că actuala criză deschide posibilităţi, nu doar pentru Franţa, ci pentru întreaga Europă, o 'Europă a naţiunilor suverane'.

Le Pen este de părere că Franţa ar trebui să nu se mai supună SUA şi se întoarcă în direcţia Rusiei. 'Trebuie să dezvoltăm relaţiile nu cu Washingtonul, ci cu Moscova, cu care avem multe în comun din punctul de vedere al civilizaţiei şi în plan strategic', afirmă politicianul francez. Tocmai la îndemnul americanilor Rusia este demonizată chiar şi de presa franceză, iar politicienilor francezi care militează pentru consolidarea relaţiilor cu Moscova le vine atât de greu.

În acelaşi timp, Marine Le Pen consideră că Moscova nu-şi dezvoltă suficient de activ relaţiile cu acei politicieni şi jucători europeni care, la fel ca ea, simpatizează Rusia şi vor să promoveze politica prorusă. 'Din acest punct de vedere, americanii sunt mult mai activi', îşi exprimă regretul interlocutoarea ziarului rus.

Marine Le Pen se declara continuatoarea liniei lui De Gaulle, care se pronunţa împotriva subordonării intereselor naţionale ale Franţei oricărei forţe străine. Politicianul francez aminteşte că a fost de la bun început împotriva participării Franţei la acţiunile Organizaţiei Tratatului Atlanticului de Nord /NATO/, exprimându-şi convingerea că statele europene trebuie să colaboreze în domeniul securităţii inclusiv cu Rusia. 'Ţările europene trebuie să elaboreze împreună cu Rusia planul de construire a Europei viitorului', declară lidera naţionaliştilor francezi.

Politicianul francez nu consideră că NATO şi Franţa au făcut ceva eroic în Libia. 'Forţele au fost total inegale, aşa că NATO nu are cu ce să se mândrească', subliniază Le Pen. De asemenea, interlocutoarea ziarului rus atrage atenţia că, prin promovarea acestor 'pseudo-revoluţii în întreaga lume', americanii îşi urmăresc exclusiv interesele lor. 'Nu înţeleg de ce Europa se supune SUA, iar Rusia nu-şi apăra interesele la acelaşi nivel ca şi SUA', se întreabă Marine Le Pen.

'Sunt pentru o lume multipolară', declară politicianul francez, subliniind încă o dată că 'demonizarea' Rusiei se menţine la nivelul conducerii UE şi că aceasta are loc la insistenţele SUA, care încearcă să construiască o lume unipolară, condusă de la Washington.

Interlocutoarea ziarului rus îşi exprimă îngrijorarea în legătură cu evoluţia situaţiei din ţările arabe, în condiţiile în care revoluţiile ar putea duce la instalarea în ţările din regiune a unor regimuri islamiste despotice, ceea ce va avea drept consecinţă amplificarea imigraţiei în direcţia Europei.

'Mă tem că vom plăti un preţ foarte mare pentru această aventură a lui Sarkozy /în OM/', atenţionează Le Pen. Aceasta precizează că deja la această oră din Tunis şi Libia au venit în Franţa circa 25.000 de imigranţi, în condiţiile în care ţara se confruntă deja cu o rată foarte mare a şomajului, cu o datorie externă şi un deficit bugetar imense. 'Franţa nu mai face demult faţă acestui aflux de imigranţi, nici în plan financiar, nici în planul indentităţii naţionale, care a început să se schimbe ca rezultat al acestei imigraţii în masă', subliniază politicianul.

În acest sens, Marine Le Pen propune ca autorităţile franceze să facă în aşa fel încât 'Franţa să nu mai fie atractivă pentru imigranţi'. 'În prezent, un imigrant ilegal se bucură de aceleaşi drepturi ca un cetăţean francez, i se oferă ajutoare, locuinţă socială, acces gratuit la învăţământ şi la sistemul de sănătate. Sunt convinsă că dacă Franţa nu le va mai propune nimic imigranţilor, ei nu vor mai veni', afirmă lidera naţionaliştilor francezi.

În situaţia în care Marine Le Pen va câştiga viitoarele alegeri prezidenţiale, programate în Franţa pentru 2012, ea va trebui 'să aibă de-a face', în relaţia cu Rusia, cu Vladimir Putin, subliniază Kommersant. Acest fapt nu pare să o intimideze pe lidera naţionaliştilor francezi. Mai mult decât atât, aceasta afirmă că, într-o anumită măsură, îl admiră pe Putin. 'Cred că Vladimir Putin are caracter şi viziune privind viitorul, necesare pentru a asigura Rusiei prosperitatea pe care o merită', afirmă Le Pen.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel