Europa vrea să elimine centralele de apartament pe gaz până în 2040. Ce spune expertul în energie Dumitru Chisăliță

Foto cu rol ilustrativ: Freepik
Foto cu rol ilustrativ: Freepik

Președintele Asociației Energia Inteligentă, Dumitru Chisăliță, a vorbit despre planul Europei de a înlocui centralele de apartament pe gaz până în 2040. 

Deoarece încălzirea bazată pe un sistem centralizat nu a funcționat în București și nici nu continuă să o facă, foarte mulți oameni au apelat la centralele termice pe gaz. Multe persoane chiar dacă au văzut nouă directivă luată de Uniunea Europeană cu termenul limită în 2040, motivată de angajamentul în lupta împotriva schimbărilor climatice, se gândesc ce se va întâmpla cu centralele lor. 

Dumitru Chisăliță, președintele Asociației Energia Inteligentă, a avut o intervenție telefonică la Antena 3 CNN unde și-a exprimat părerea despre acest subiect, argumentând că nu există o alternativă reală care să acopere această necesitate până în 2040.

"În București și în alte 300 de foste localități care nu mai au astăzi sisteme de încălzire centrală s-a întâmplat exact același lucru. Oamenii, ca să se încălzească, ca să aibă apă caldă, și-au montat centrală. Tocmai de aceea, în momentul de față, ca să fim foarte corecți, nu există o alternativă reală și nu cred că în următorii 20 de ani sunt șanse reale să mergem către altceva în totalitate. Sunt zone unde putem să mergem spre alte forme de energie, acolo unde acum construim astfel de rețele, noi localități sau noi apartamente, dar sub nicio formă nu cred că trebuie să mergem la pas cu Europa în această zonă", a afirmat Dumitru Chisăliță.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel