Activitatea Parlamentului European este o nebuloasă pentru majoritatea românilor, deși, în mai puțin de o săptămână, ei trebuie să pună ștampila pe cel care urmează să-i reprezinte la nivelul Uniunii Europene.
Ultimul sondaj INSCOP arată că 69% dintre români se consideră mai degrabă neinformaţi cu privire la activitatea Parlamentului European.
68,4% se declară neinformați în ceea ce priveşte activitatea europarlamentarilor români. 26,9% dintre cei intervievaţi se consideră mai degrabă informaţi în privinţa activităţii europarlamentarilor români şi 26%, în cazul activităţii Parlamentului European.
În ceea ce priveşte Consiliul European, 23,4% se consideră informaţi, iar 70,5% mai degrabă neinformaţi, în timp ce 22% s-au declarat mai degrabă informaţi în legătură cu activitatea Comisiei Europene, iar 72,3%, mai degrabă neinformaţi.
Pe tine cine te reprezintă? Votează online pe DC News
În ciuda faptului că românii nu sunt informați, în marea majoritate, cu privire instituțiile amintite, 68,6% dintre ei se consideră cetăţeni europeni, 27,7% nu îşi atribuie această calitate, în timp ce 3,8% nu ştiu sau nu răspund.
41,5% dintre respondenţii sondajului INSCOP consideră că integrarea României în UE nu a adus nici avantaje, nici dezavantaje, faţă de 33,9%, care credeau acest lucru la sondajul din aprilie 2013. Pe de altă parte, 35,2% dintre respondenţii sondajului consideră că aderarea la UE a adus mai degrabă avantaje, faţă de 35% în sondajul realizat în aprilie 2013.
Sondajul a fost realizat în perioada 1 - 7 mai 2014 pe un eşantion de 1.056 de persoane.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu