Europarlamentare 2019. Vincze Lorant (UDMR): Am votat pentru noi oportunităţi

Presedintele Uniunii Federative a Naţionalităţilor Europene (FUEN), Vincze Lorant, candidatul de pe poziţia a doua de pe lista UDMR, a declarat duminică, la Târgu Mureş, după ieşirea de la urne, ca a votat pentru noi oportunităţi şi pentru oprirea dublului standard aplicat României la nivelul Uniunii Europene.

"Am votat pentru o reprezentare puternică a comunităţii maghiare în Parlamentul European, pentru o Europă care îşi apără cetăţenii, care respectă valorile creştine, am votat pentru o Europă care respectă şi apără drepturile minorităţilor naţionale. Am votat pentru o Europă care permite dezvoltarea Transilvaniei şi a comunităţii maghiare în continuare. Am votat şi pentru noi oportunităţi pentru România şi pentru oprirea unui dublu standard aplicat României şi ţărilor din regiune. Şi am votat împotriva forţelor politice care doresc ca comunitatea maghiară să nu aibă o voce puternică şi să nu aibă reprezentare la Bruxelles (...) Oportunităţi în special la finanţări şi la o respectare a principiului că fiecare ţară este egală în Uniunea Europeană şi fiecare ţară poate să aibă o contribuţie puternică la tot ceea ce înseamnă valorile şi proiectele europene", a arătat Vincze.

Potrivit candidatului, votul pentru Parlamentul European este unul foarte important pentru cetăţenii din UE. 

"Votul pentru PE este foarte important, este posibilitatea ca cetăţenii să participe în mod direct şi să îşi trimită reprezentanţii în PE unde timp ce cinci ai îi reprezintă interesele şi priorităţile", a spus Vincze Lorant.

În privinţa referendumului, acesta a precizat că, deşi nu vede care va fi finalitatea acestuia, respectă acest demers democratic.

"Am votat pentru referendum, deşi cred că este un demers care nu va avea o finalitate concretă, dar procesul democratic de a participa la un referendum este unul pe care eu îl respect", a mai spus Vincze Lorant. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel