Europarlamentarul Georgiana Teodorescu critică lipsa de acțiuni concrete în combaterea sărăciei din Europa

Foto: DCNews @ Crișan Andreescu
Foto: DCNews @ Crișan Andreescu

Maria-Georgiana Teodorescu, europarlamentară din grupul ECR, a transmis un mesaj de Ziua Internațională pentru Eradicarea Sărăciei.

Georgiana Teodorescu, europarlamentar din grupul Conservatorilor și Reformiștilor Europeni (ECR), a transmis un mesaj ferm cu ocazia Zilei Internaționale pentru Eradicarea Sărăciei, celebrată anual pe 17 octombrie. Teodorescu a criticat Uniunea Europeană pentru prioritizarea altor obiective, precum ”înverzirea Globului” și gestionarea crizelor externe, în detrimentul implementării unor măsuri concrete pentru combaterea sărăciei în interiorul granițelor UE.

”Prin acțiunile sale, Uniunea Europeană s-a declarat responsabilă pentru înverzirea Globului, pentru eliminarea surplusului de carbon, pentru tot ce e eco și bio la nivel mondial, pentru salvarea migraților, precum și pentru încetarea unor războaie din afara granițelor UE. Totuși, când vine vorba de sărăcia în care trăiesc unii dintre europeni, mai ales despre construirea unor programe concrete și asigurarea unui buget corespunzător pentru acest lucru, rămânem la stadiul de discuții frumoase”, a declarat europarlamentarul.

Unul din cinci români trăiește sub pragul sărăciei

Teodorescu a subliniat că în România, unul din cinci cetățeni trăiește sub pragul sărăciei, iar tinerii sunt cei mai afectați de această realitate.

”Iată că marcăm o zi oficială pentru eradicarea sărăciei, în loc să o eradicăm efectiv. În România, unul din cinci cetățeni trăiește sub pragul sărăciei, cifrele fiind mult mai ridicate în rândul tinerilor. Pe acești oameni, ziua internațională a eradicării sărăciei nu îi ajută. Este nevoie de bani și de măsuri
concrete”, mai spune Teodorescu.

În mesajul său, europarlamentarul a cerut măsuri concrete și finanțări adecvate pentru a combate sărăcia, criticând faptul că astfel de inițiative rămân la nivel de „discursuri pompoase”. Teodorescu a menționat că, deși este onorabilă marcarea unei zile dedicate eradicării sărăciei, aceasta nu aduce schimbări reale pentru cetățenii săraci, în special pentru copiii și tinerii care au nevoie de sprijin pentru a-și continua studiile.

”Sigur, e onorabil să avem o astfel de zi, nu ne opunem, dar haideți să ne concentrăm mai multe pe fapte și mai puțin pe discursuri pompoase care au zero efect în asigurarea hranei copiilor săraci ai Europei sau în oferirea unor programe care să-i încurajeze să-si continue studiile”, conchide europarlamentarul român.

https://www.ecrgroup.eu/ 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
NoMy - smt4.5.3
pixel