Europol a întocmit lista cu cei mai căutați fugari din Europa. Printre ei sunt și români

Sursa foto: Captura foto website Europol / eumostwanted.eu
Sursa foto: Captura foto website Europol / eumostwanted.eu

Europol a întocmit o listă cu numele și fețele celor mai căutați fugari din Europa în speranța de a primi informații utile pentru arestarea lor. Printre aceștia se numără și români.

După arestarea lui Matteo Messina Denaro, se restrânge lista. Dar lista celor mai căutaţi criminali din Europa întocmită de Europol este încă foarte lungă. 

Printre cei mai căutați criminali se numără Giovanni Motisi și Renato Cinquegranella, doi șefi mafioți italieni care au atins un nivel ridicat de putere în cadrul organizațiilor lor criminale. Ambii sunt acuzați de infracțiuni grave și au fost condamnați la închisoare pe viață, scrie Europa Today.

Cel mai periculos din Europa

Unele dintre persoanele prezentate pe platforma Europol sunt considerate ”foarte periculoase”, deoarece posedă arme și sunt deosebit de violente. Printre aceștia, Abdellah El Haj Sadek el Menbri, un cetățean marocan cunoscut sub pseudonimul de ”Messi” sau ”El Messi del hachis”. El este acuzat de anchetatori că este șeful celei mai mari organizații de trafic de droguri din Spania, deținere de arme de foc și spălare de bani. Fugazul are la dispoziție o ”rețea puternică de colaboratori” și „multe fonduri”.

Nu doar bărbați

Pe listă sunt și numeroase femei, acuzate de cele mai disparate crime. Printre aceștia Radu-Stoica Anamaria, acuzată de apartenență la un grup infracțional nestructurat, trafic de persoane și exploatare a prostituției. Românca de 34 de ani este căutată de peste un deceniu.

Toți acești criminali sunt considerați extrem de periculoși, iar autoritățile fac eforturi uriașe pentru a-i prinde și a-i aduce în fața justiției. Din acest motiv a fost lansat în 2016 site-ul web Europe most wanted fugitives care conține fotografii și detalii privind criminalii căutați.

De atunci, au fost publicate 335 de profiluri ale persoanelor căutate. Dintre aceștia, 120 au fost prinși, 43 de arestări fiind atribuite direct postării de profiluri pe acest site. De la lansarea campaniei de anul trecut, în decembrie 2021 au fost efectuate 10 arestări suplimentare.

Lista completă poate fi consultată AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel