Diferențe semnificative între statele UE în ceea ce privește orele lucrate.
Durata obișnuită a programului de lucru săptămânal al persoanelor cu vârsta cuprinsă între 20 și 64 de ani din Uniunea Europeană a fost anul trecut de 36,1 ore, în medie, potrivit datelor publicate joi de Oficiul European pentru Statistică (Eurostat).
Grecia a înregistrat cel mai mare număr de ore lucrate pe săptămână, cu o medie de 39,8 ore. România se situează pe locul al doilea, cu o medie de 39,5 ore, urmată de Polonia (39,3 ore) și Bulgaria (39 ore). La polul opus, Țările de Jos au cea mai scurtă săptămână de lucru, cu doar 32,2 ore, urmate de Austria (33,6 ore) și Germania (34 ore).
În 2023, activitățile economice din UE cu cea mai lungă săptămână de muncă au fost înregistrate în agricultură, silvicultură și pescuit, cu o medie de 41,5 ore pe săptămână. Mineritul și activitățile extractive au înregistrat o medie de 39,1 ore pe săptămână, iar sectorul construcțiilor a avut o medie de 38,9 ore.
În schimb, cea mai scurtă săptămână de muncă a fost înregistrată în activitățile în care angajatorii sunt gospodării, cu o medie de doar 26,7 ore. De asemenea, domeniul educației a înregistrat o medie de 31,9 ore, iar sectorul artelor, divertismentului și activităților recreative a avut o medie de 33 ore.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News