Eurovision 2021, sub restricții. 3.500 de persoane vor participa la eveniment cu test negativ Covid

Foto: Facebook / Eurovision
Foto: Facebook / Eurovision

Olanda se pregăteşte de marele concurs al muzicii europene cu restricţii sanitare stricte.

Cu paietele şi emoţiile de rigoare, concursul Eurovision se întoarce: obligată să anuleze ediţia de anul trecut, Olanda se pregăteşte săptămâna aceasta de marea sărbătoare a muzicii europene, cu reprezentanta Franţei printre favoriţi, relatează duminică AFP, scrie Agerpres. 

Aproximativ 3.500 de persoane, cu obligaţia prezentării unui test negativ de COVID-19 şi purtării măştii sanitare, vor asista la marea finală de sâmbătă 22 mai care va avea loc în oraşul-port Rotterdam. În schimb, candidaţii vor trebuie să păstreze izolarea într-un fel de "bulă specială".

Cine este în fruntea pronosticurilor 

Cântăreaţa franceză Barbara Pravi, comparată adesea cu Edith Piaf, se află în fruntea pronosticurilor cu cântecul ei "Voila", care i-ar putea aduce Franţei prima sa victorie după 44 de ani.

Lista favoriţilor îi include de asemenea pe reprezentaţii Italiei, trupa rock Maneskin cu piesa "Zitti E Buoni, şi Maltei, tânăra cântăreaţa Destiny Chukunyere, de origine nigeriană, cu o piesă în engleză şi cu titlul în franceză "Je me casse".

Ediţia din 2020 a Eurovision a fost anulată pentru prima dată în istoria organizării acestei competiţii muzicale în contextul pandemiei de COVID-19.

Evenimente schimbate din cauza pandemiei 



Grea dezamăgire pentru Olanda care a câştigat dreptul de organziare în urma victoriei obţinută de "crooner-ul" său Duncan Laurence în 2019. Ediţia din 2019 a fost urmărită de 182 de milioane de telespectatori.

Pentru spectatorii obişnuiţi să vadă defilând o maree de drapeluri şi de artişti internaţionali îmbrăţişându-se, ediţia din 2021 va fi puţin diferită.

Deşi majoritatea candidaţilor din cele 39 de ţări vor face deplasarea la Rotterdam, alţii precum cel din Austria, de exemplu, vor participa online prin înregistrări video.

Reguli sanitare stricte



Delegaţiile naţionale prezente vor fi supuse unor reguli sanitare stricte, precum separarea strictă a publicului şi obligativitatea testării anti-COVID-19 înainte cu 48 de ore. Sala de spectacole va găzdui 3.500 de spectatori la finala de sâmbătă, şi cele două semifinale de marţi, 18 mai, şi de joi, 20 mai, şi la repetiţiile generale. Această cifră reprezintă doar 20% la sută din capacitatea sa totală.

Dincolo de aceste restricţii, concursul rămâne fidel propriei tradiţii: un spectacol plin de culoare, cu o serie de personalităţi extraordinare şi tensiuni naţionale.

Cântăreaţa franceză Barbara Pravi s-a declarat "mândră şi nerăbdătoare" să participe la acest concurs. Ea întruchipează speranţele Franţei, care nu a mai câştigat concursul de la victoria lui Marie Myriam din 1977.

Și Malta a atras atenția 



La rândul său, cântăreaţa malteză Destiny Chukunyere, în vârstă de 18 ani, atras atenţia cu cântecul său "Je me casse" studioului Sony Music, cu care a semnat un contact în aprilie.

În schimb, piesa feministă "Russian Woman" a cântăreţei ruse Manizha, a fost criticată de conservatorii din Rusia.

La rândul său, reprezentanta Ciprului, Elena Tsagrinou, a fost nevoită să se apere de criticile bisericii ortodoxe, care a considerat "satanice" versurile piesei sale, "El Diablo". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2025 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel