Evacuările din Gaza către Egipt au fost suspendate vineri - Reuters

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik

Evacuările din Fâșia Gaza către Egipt pentru titularii de pașapoarte străine și pentru palestinienii care au nevoie de tratament medical urgent au fost suspendate vineri, au declarat trei surse de securitate egiptene și un oficial palestinian.

Oficialul palestinian și o sursă medicală egipteană au declarat că suspendarea se datorează problemelor întâmpinate în aducerea evacuaților medicali la punctul de trecere Rafah din interiorul Fâșiei Gaza.

Evacuările limitate din Gaza către Egipt au început la 1 noiembrie și au fost suspendate de două ori în ultima săptămână din cauza bombardamentelor, potrivit personalului de ajutor, care a afirmat că acestea au lovit sau au vizat convoaie medicale.

Sursele egiptene au declarat că câteva zeci de titulari de pașapoarte străine și familiile acestora, precum și un număr mic de evacuați medical au intrat în Egipt vineri, înainte ca traversările să fie suspendate.

În alte zile, câteva sute de titulari de pașapoarte străine, cetățeni cu dublă cetățenie și familiile acestora au trecut granița.

Vineri dimineață, autoritățile de la granița Gaza au publicat o listă a celor autorizați recent să treacă, inclusiv grupuri din Canada, România, Rusia, Brazilia și Polonia.

Trimisul palestinian critică Occidentul pentru poziția sa față de Gaza, solicită mai mult sprijin

Un emisar palestinian a criticat vineri statele occidentale pentru sprijinirea Ucrainei, denunțând încălcările Rusiei ale dreptului internațional, fără a menționa în mod explicit încălcările pe care a afirmat că Israel le comite împotriva palestinienilor din Gaza.

Ambasadorul palestinian la ONU, la Geneva, Ibrahim Khraishi, a vorbit alături de peste 40 de ambasadori pentru a observa un minut de tăcere în memoria miilor de civili morți în Gaza de la începutul bombardamentelor israeliene acum peste o lună. Atacurile israeliene prin aer, pe uscat și pe mare au fost declanșate de atacuri mortale ale Hamas asupra Israelului la 7 octombrie, soldate cu 1.400 de morți.

"Există o multitudine de legi internaționale care pot fi aplicate. Ele sunt aplicate pe deplin când vine vorba de Ucraina. În ceea ce ne privește, sunt puse deoparte, sunt încălcate, nu sunt folosite, sunt diminuate", a declarat el în fața unui grup de diplomați și reporteri.

A menționat în mod specific acuzațiile președintei Comisiei Europene, Ursula Von der Leyen, anul trecut, că atacurile Rusiei asupra infrastructurii civile, inclusiv electricitatea, din Ucraina au constituit crime de război.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel