Luni, marți și miercuri, elevii din clasa a doua au susținut primele examene din viața lor, la limba română, scris și citit, și matematică.
Este al doilea an în care Ministerul Educației organizează evaluarea națională pentru clasa a doua, a patra și a șasea. Elevii din clasa a patra îl vor susține în 26 mai, iar cei din clasa a șasea în 2 iunie. Notele nu vor fi trecute în catalog. Examenele pentru clasa a doua au durat câte 25 de minute, iar cele pentru clasa a patra și a șasea vor dura 60 de minute. Testările la clasa a patra vizează competențele de înţelegere a textului scris în limba română și evaluarea competenţelor la matematică. Elevii din clasa a șasea vor fi testați la "limbă și comunicare", "Matematică şi Ştiinţele Naturii". Nu primesc note, iar rezultatele obţinute nu se vor trece în catalog.
Ministerul Educației își propune ca elevii să fie evaluați, prin aceste examene timpurii, cu privire la cunoștințele pe care le acumulează în primii ani de școală și să fie obișnuiți cu atmosfera de examen.
DCNEWS a vorbit, miercuri, cu profesorul universitar Ion-Ovidiu Pânișoară, doctor în Științe ale Educației în cadrul Facultății de Psihologie și Științele Educației, care a subliniat că, deși nota nu va fi trecută în catalog, "este un portofoliu care-l va urmări pe tot parcursul școlarității. Deci notele nu sunt doar pentru statistică. Intră-n portofoliul copilului, care crește cu el". Ion-Ovidiu Pânișoară a mai spus că "e un moment stresant, ca orice alt moment de evaluare". VEZI AICI MAI MULT
Votați în sondajul DCNEWS opinia dumneavoastră cu privire la evaluarea națională la clasele primare.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Roxana Neagu