Eveniment important la Bruxelles. Claudia Țapardel, PSD: Este ESENȚIAL

Claudia Țapardel, europarlamentar PSD, aduce la Parlamentul European reprezentanți ai administrațiilor publice din Europa de Est pentru a discuta realizările obținute de statele membre în implementarea fondurilor europene și despre obiectivele Politicii de Coeziune în următorul exercițiu financiar al UE. 

În contextul celei de-a XV-a ediții a Săptămânii Europene a Regiunilor și Orașelor de la Bruxelles (9-12 octombrie 2017), europarlamentara PSD Claudia Țapardel organizează marți, 17 octombrie, Conferința „Viitorul politicii de coeziune după anul 2020: Rolul administrației publice locale din țările Europei Centrale și de Est în creșterea gradului de coeziune economico-socială la nivel regional”, cu participarea extraordinară a Corinei Crețu, Comisarul European pentru Dezvoltare Regională.

Desfășurat la Parlamentul European în parteneriat cu Agenția pentru Dezvoltare Regională București-Ilfov (ADRBI), evenimentul va reuni unii dintre cei mai însemnați eurodeputați, reprezentanți ai Comisiei Europene, precum și ai mai multor organizații europene din domeniul dezvoltării regionale și urbane, cu scopul de a promova bunele practici în utilizarea fondurilor europene de către autoritățile locale și regionale din țări precum România.

”Politica de coeziune  - sau politica regională - este unul dintre cele mai importante și mai complexe instrumente ale Uniunii Europene, care și-a dovedit deja valoarea adăugată semnificativă în propagarea prosperității la nivelul întregii Uniuni și în abordarea dezechilibrelor regionale.” a transmis Claudia Țapardel.

[citeste si]

Europarlamentara PSD a continuat: ”Aceasta s-a manifestat prin intervenții în domenii precum infrastructură, cercetare și inovare, educație, mediul de afaceri și eficiența energetică, generând de-a lungul anilor creștere economică și locuri de muncă în toate statele membre.

Cu prilejul negocierilor privind Cadrul Financiar Multianual 2014-2020, Politica de Coeziune trece însă printr-un proces de reformă, ceea ce presupune atât o evaluare a progreselor înregistrate în urma implementării programelor operaționale, cât și o regândire a obiectivelor pentru exercițiul financiar care va începe în 2020.

Având în vedere importanța acestui instrument pentru România - precum și pentru celelalte țări din regiune - este esențial să putem comunica din timp care sunt nevoile și provocările autorităților locale interesate sau responsabile de accesarea banilor europeni. Conferința de marți ne va oferi astfel ocazia de a-i aduce împreună la Bruxelles pe cei care se ocupă zi de zi  de ceea ce înseamnă dezvoltare regională și locală, în ideea de a menține sau chiar de a crește actualul nivel de finanțare din partea Uniunii Europene, indiferent de schimbările instituționale care vor survine în viitor.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel