Eveniment medical dedicat cardiologiei la Galați

La Galați a  avut loc deschiderea primei ediții a conferinței medicale ”Cardiogal”, a anunțat Costel Fotea, președintele PSD al Consiliului Județean.

"Am fost onorat să particip în această dimineață la deschiderea primei ediții a conferinței medicale”Cardiogal”, la care participă specialiști din țară și străinătate. De asemenea, m-am bucurat foarte mult să văd în sală mulți tineri rezidenți sau studenți la medicină", a precizat Costel Fotea.

Incidența bolilor cardiovasculare a crescut în ultimii ani, dovadă și numărul din ce în ce mai mare de pacienți care se prezintă în urgențe.

Consiliul Județean a investit și investește în continuare în dezvoltarea cardiologiei intervenționale, iar după trei ani de la montarea primului stent la Galați, la Spitalul Județean au fost realizate peste 1000 de coronarografii și au fost montate peste 700 de stenturi și stimulatoare cardiace. Dincolo de orice, aceste statistici înseamnă sute de vieți salvate la Galați.

Mai mult, printr-o investiție de peste 8 milioane de lei, amenajăm și prima secție dedicată doar cardiologiei intervenționale, dotată cu toată aparatura necesară.

Felicitări organizatorilor!", a mai declarat liderul Consiliului Județean.

Vezi și: Galați- Sute de vieți salvate cu ajutorul chirurgiei intervenționale

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel