EXCLUSIV  Evenimentele anului 2021. Ce răspund experții și liderii de opinie la chestionarul Institutului Argument

Cât va rezista guvernul Cîțu la Palatul Victoria? Dar coaliția PNL-USR-UDMR? Vor fi greve sau proteste de amploare în 2021? Cum va funcționa relația UE-China sau UE-SUA? Cât va fi inflația? Când se va termina pandemia COVID-19 și care va fi rata de vaccinare în România?

Alegeri prezidentiale 2024

Institutul Argument a realizat pentru DCNews o cercetare tip RAND Corporation, chestionând lideri de opinie, lideri sindicali, reprezentanți ai mediului de afaceri și analiști din domeniile social, politic, economic și al relațiilor internaționale. Rezultatul -prognozele anului 2021- va fi publicat pe site-ul DCNews începând de marți, 12 ianuarie 2021.

VEZI ȘI: Chestionar institut ARGUMENT: ”Câți kilometri de autostradă vor fi dați în folosință în 2021”. Analiștii au răspuns

La chestionarele Argument au răspuns: prof. Alfred Bulai, politolog; av. Gabriel Biriș, consultant fiscal; Adrian Câciu, economist; Bogdan Chirieac, jurnalist, fondatorul DCNews;  prof. Mircea Coșea, economist; Ionuț Cristache, jurnalist, TVR; Dumitru Costin, președintele Blocului Național Sindical; prof. Dan Dungaciu, Directorul Institutului de Științe Politice și Relaţii Internaționale al Academiei; dr. Călin Gălășanu, general manager Novo Nordisk-Ungaria; Mădălina Hideg, sociolog, directorul științific al Institutului Argument; prof. Sergiu Mișcoiu, Facultatea de Studii Europene, UBB; Ioana Petrescu, economist; conf. Ștefan Stănciugelu, sociolog; Codrin Scutaru, CEO-Public Affairs Solutions; prof.Andrei Țăranu, sociolog.

 

Cine sunt experții consultați de DCNews?

Politologul Alfred Bulai este  profesor al Facultății de Științe Politice, SNSPA. A fost președintele Agenţiei pentru Strategii Guvernamentale în cadrul Guvernului României,între 2007-2008. Este autor sau coator a numeroase studii de specialitate, a participat la realizarea a peste 20 de programe de cercetare, în calitate de director de program sau de coordonator al unora dintre componentele programelor. Din 2005 este Preşedinte al Fundaţiei Societatea Reală.

Avocatul Gabriel Biriș  este consultant fiscal şi membru fondator al companiei de consultanţă fiscală Biriş Goran. El are o experienţă de peste 20 de ani în acest domeniu. A fost secretar de stat în Ministerul Finanțelor.

Adrian Câciu este economist, având o vastă experiență în zona analizei și consultanței economice. Licențiat în Relații Comerciale și Financiar-Bancare, cu un master în Managementul proiectelor de dezvoltare rurală și regională, Adrian Câciu s-a specializat în elaborarea și promovarea unor politici de dezvoltare economică națională și europeană, precum și în analize economice raportate la situațiile cu care economia României se confruntă.

Mircea Coșea este economist, profesor la ASE, profesor invitat în universități din Austria, Franţa, Israel, Japonia, Coreea de Sud, Italia, SUA. Mircea Coșea a fost președintele Comisiei de Prognoză, este fondator și președinte al Fundației pentru Studii de Prognoză şi Strategie Economică, dar și un cunoscut publicist pe teme economice, analizele sale fiind solicitate de presa din țară și străinătate.

Dan Dungaciu este un sociolog și geopolitician român, profesor la Catedra de Sociologie a Universității din București, coordonatorul Masteratului de Studii de Securitate al aceleiași universități, director al Institutului de Științe Politice și Relații Internaționale „Ion I. C. Brătianu” al Academiei Române și președintele Fundației Universitare a Mării Negre din România. A fost Secretar de Stat în MAE de la București și consilier pentru integrare europeană al președinției Republicii Moldova. 

Sergiu Mișcoiu este profesor la Facultatea de Studii Europene, Universitatea Babeș Bolyai Deține un doctorat și o abilitare în științe politice de la Universitatea Paris-Marne-la-Vallée de Est și este doctor în istorie al UBB. Este autor sau coautor al mai multor lucrări științifice și are peste 40 de articole publicate în Belgia, Italia, Franța, Ungaria, Moldova, România și Marea Britanie. Este redactor-șef al revistei academice „Studia UBB Europaea” și șef al Departamentului Relații Internaționale și Studii Americane la Facultatea de Studii Europene a Universității Babeș-Bolyai din Cluj.

Ioana Maria Petrescu, economist, a fost al 152-lea ministru al Finanțelor Publice ale României și prima femeie din România care a deținut această funcție. Petrescu a fost cadru universitar la Universitatea Maryland (din Statele Unite), înainte de a accepta, în septembrie 2013, funcția de consilier de stat în cadrul Cancelariei Primului-Ministru.

Codrin Scutaru, CEO al companiei de consultanță  Public Affairs Solutions (fosta McGuireWoods România), este sociolog și analist politic.

Ștefan Stănciugelu, sociolog, conferențiar universitar, a realizat cercetări pe teme precum efectele discreditării sursei și ale discreditării mesajului în cadrul grupurilor sociale, măsurarea încrederii sociale, măsurarea reacției grupurilor la efectului de autoritate etc.). Cele mai recente lucrări publicate sunt Manualul antimanipulare, Logica manipulării și Resursele puterii.

Sociologul Andrei Țăranu este profesor la Școala Națională de Științe Politice și Administrație Publică din București România, unde predă cursul de Ideologii politice moderne și contemporane și Simbolismul politic. Are numeroase articole în reviste naționale și internaționale. Cea mai nouă lucrare ”Avatarul populismului în Europa Centrală și de Est. O categorie historiografică?”  a fost publicată de editura Cambridge Scholar.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel