Orezul este un aliment foarte uşor de gătit. Cu toate acestea, există câteva greşeli pe care mulţi le facem. În articolul de mai jos vă prezentăm patru dintre cele mai des întâlnite.
Gătesti orez în oala greșită
Gatiți întotdeauna orezul într-un vas cu fund gros. Ar fi o idee bună să investești într-un astfel de vas. Îl poți folosi la prepararea mai multor feluri de mâncare.
Nu folosiți proporțiile corecte
Folosește o marcă de orez cu care nu ești familiar? Iată ce trebuie să faceţi: folosiți 240 de mililitri de apă la 175 până la 185 de grame de orez. Gătești orez brun? Folosiți 300 de mililitri de apă la 175 până la 185 de grame de orez.
Nu speli orezul
Orezul conține foarte mult amidon, motiv pentru care acesta poate face foarte multă spumă atunci când îl gătiţi. Este indicat să spălați orezul înainte de a-l găti pentru a scăpa de amidon în exces.
Nu adăugați sare
Ca și în cazul pastelor, ar trebui să adăugați sare atunci când gătiți orez. Acest lucru va împiedica orezul să fie moale Adăugaţi un vârf de linguriţă de sare a 180 de grame de orez.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu