Andrei Caramitru a explicat cum a evoluat Bucureștiul, de-a lungul timpului, în viziunea sa.
Într-o postare pe pagina de Facebook, Andrei Caramitru a spus că lucrurile nu arată bine și că în anul 2023 oamenii aleg să se mute la periferie și centrul Capitalei „ajunge o cloacă".
„Evolutia bucurestiului, ca sa fie clar pentru toată lumea:
- inițial oraș mizer de provincie otomana. Saracie si jeg - mahalale dezorganizate, noroi, case jegoase făcute din stuf si lemn, claie peste grămada, o mizerie
- după, devine prin miracol capitala. Oamenii de atunci au început sa curețe cat de cât centrul dand jos mahernitele, facand 2-3 bulevarde. Dupa vin bani din petrol si grâne - si mai multe maghernite date jos si au modernizat centrul (clădirile reprezentative atunci au fost făcute). Cei cu bani si-au făcut case in suburbiile de atunci (Cotroceni si kisellef / Dorobanti). S-au făcut si blocuri dar făcute prost si ieftin (si FARA structuri anti-seismice - ca au lucrat cu arhitecți nemți si francezi care nu știau). Dar - încă foarte multe case de alea mizere din mahalale au rămas
- dupa vin comunistii, maresc si sistematizeaza orașul in special spre exterior. Centrul a rămas jumate modernizat jumatate nu.
- vine cutremurul din 77. Multe blocuri interbelice pica, celelalte devin neviabile, cu bulina
- după revoluție - zero strategie. Dezvoltatorii construiesc in principal in afara orașului unde era câmp liber si pe fostele platforme industriale comuniste in ruina. Unii intervin (prost) si in centru.
In 2023 - cam toate blocurile interbelice sunt neviabile, cu bulina si in mizerie. Casele de mahala sunt in ruina, ocupate de boschetari. Avem oengeuri ai primar care zbiară ca toate astea ar fi cumva monumente deci nu facem nimic.
Lumea deci se muta spre periferie, centrul ajunge o cloaca. Din ce in ce mai mulți boschetari si drogati stau in ruine sau zonele mizere din centru.
Mulți zombificati urla sa nu se facă NIMIC, sa fie protejate ruinele, maghernitele si boschetii. Dacă doamne fereste ai tupeu sa zici ca trebuie regândit total si radical orașul - zbiară si urla. probabil ca si regii si marii primari din interbelic erau niște ticăloși plătiți de dezvoltatori când au regândit si înfrumusețat si refăcut orașul. De parca ai vorbi despre Veneția sau Roma nu despre ramasitele mizere ale unor perioade de saracie si necivilizatie care ar trebui curățate nu protejate…
Bezna minții…", a scris Andrei Caramitru pe pagina de Facebook.
Sursă foto: Facebook Andrei Caramitru
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News