Examenele de evaluare de la ISU Arad au fost aranjate, afirmă pompierii disponibilizați

Mai muți pompieri care au fost disponibilizați din Inspectoratul pentru Situații de Urgență Arad au reacționat, miercuri, față de afirmațiile ministrului Igaș, care a afirmat că cei care pleacă din MAI „nu au avut suficent sânge în instalații“, afirmând că examenele de evaluare au fost "aranjate".

Aproximativ 20 de pompieri s-au adunat, miercuri, în stradă, în fața Inspectoratului pentru Situațiii de Urgență Arad. Printre altele, ei au acuzat că examenele de evaluare făcute pentru a stabili persoanele care vor fi disponibilizate nu au fost organizate corect, transmite corespondentul NewsIn.

„Ăsta e mulţamu’. După cinci ani lucraţi într-o instituţie militară, asta se întâmplă cu noi. Cine nu a avut mamă şi tată şi neamuri sus-puse, care să sune la unitate pentru fiecare, a zburat. Să ştie şi domnul Igaş că nu e cum a zis el, că nu avem sânge în instalaţii. Avem, numai suntem oameni care am lucrat şi ne-am văzut de serviciu şi am mers la intervenţii ca să câştigăm o pâine. Suntem 38 de persoane care nu am avut pe nimeni şi care nu au dat niciun ban să intre. Am lucrat printre ăia care au avut pile. Și ăia au rămas, şi noi nu... asta este“, a declarat Florin Călin Marcea, unul dintre pompierii disponibilizați de la ISU Arad, informează newsin.

Pompierii disponibilizați susțin că examenele de evaluare au fost organizate „de formă“ și „cumpărate“. „S-au dat trei examene. A trebuit să facem un raport scris că nu avem voie să facem contestaţii. Prin urmare s-a ştiut dinainte de cine este ocupat postul, fiindcă a fost luat dinainte. În ghilimele spus, a fost cumpărat. Evaluarea a fost sub orice critică, de formă. De formă au fost examenele, ca să ne amăgească. Cei fără pile am fost un fel de mascote. Am fost la examen, am intrat în sală şi am fost luat ca un puşcăriaş. Sunt colegi care au rămas în unitate și care sunt scutiţi medical, sunt inapţi medical. Sunt care nu pot să ia probele sportive, sunt suprapoderali. Ăia au rămas. Eu, din 2006, nu am fost pe statul de organizare. Am făcut servicii la poartă şi la poligon din cauza instituţiei care şi-a ţinut oamenii văzuţi bine, iar oamenii necăjiţi ca mine, în stânga şi în dreapta, du-te fă aia, du-te fă aia…, şi nu a fost bine”, a mai afirmat Florin Călin Marcea.

Ministrul Administrației și Internelor, Constantin Traian Igaș, a declarat, vineri, când a donat sânge la Centrul de Transfuzii Sanguine din Arad, că din minister „au fost disponibilizați cei care nu aveau suficient sânge în instalații și nu au luat examenele“.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel