Crăciunul, dincolo de semnificația religioasă, înseamnă cadouri și mese pline de bucate alese. Fericirea poate fi umbrită de problemele digestive. Cele mai frecvente afecțiuni, în perioada Sărbătorilor, sunt diareea și constipația.
Doctorul Călin Ciubotaru recomandă, pentru diaree, ceaiul de mentă, supa de morcoiv, apa în care s-a fiert orezul, pâinea prajită și brânza de vaci, orezul fiert, cu morcovi, și carnea de pui sau vită, fără piele, fiartă sau la grătar. Dintre fructe, pot fi consumate merele coapte sau bananele bine coapte. În privința lichidelor, regula este ca acestea să fie îndulcite doar cu glucoză, o pulbere care se poate cumpăra de la farmacie. O condiție esențială este să țineți regimul cu strictețe.
O alta problemă frecventă care se manifestă din cauza alimentației specifice acestei perioade este constipația. În astfel de situații, dieta trebuie sa fie bogată în fibre și în lichide. Alimentele care conțin o cantitate mare de fibre sunt legumele și fructele, dar și pâinea neagră sau tărâțele. Dintre lichide, foarte eficiente sunt ceaiurile din plante. "În măsura în care se poate, este bine să fie evitate laxativele, deoarece multe dintre acestea pot fi iritante. Pe termen lung pot chiar să facă rău organismului”, avertizeaza dr. Ciubotaru, potrivit doctorulzilei.ro.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News