O masă zilnică bogată în sare poate duce la întârzierea pubertății. Ulterior, la vârsta adultă, se poate constata o reducere a fertilității. Excesul de sare duce și la creșterea nivelului de stres pentru copiii în cauză.
O echipă condusă de Dori Pitynski, de la Universitatea din Wyoming, a demonstrat că un aport de sare echilibrat este necesar pentru debutul pubertății, dar excesele pot afecta în timp sănătatea.
Cercetările recente ale Organizației Mondiale a Sănătății arată că populația din întreaga lume consumă mai multă sare decât ar avea nevoie. Un număr mare de oameni consumă mai mult decât doza zilnică recomandată, pentru adulți fiind de 5 g de sare (aproximativ o linguriță).
Sodiul se găsește în alimente naturale: lapte, smântână și ouă, cât și în cele prelucrate: pâine, bacon, în unele gustări și condimente.
Unele investigații mai arată că în conținutul pentru pizza, în proporție de 75%, se depășește doza zilnică recomandată de sare. Și în pâine există un exces de sare. S-a constatat că într-o felie de pâine se pune la fel de multă sare ca într-o pungă de chipsuri (în jur de 0,5 g).
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News