Excluderi PSD. Ionuț Vulpescu: Vom ajunge să excludem PSD din PSD

Excluderi PSD. Ionuț Vulpescu critică deciziile PSD de a exclude doi membri vechi ai partidului. 

”Am fost și sunt împotriva excluderilor din partid, mai ales atunci când exclușii se fac "vinovați" de exprimarea unor puncte de vedere care nu convin conducerii partidului. Libertatea de exprimare este o valoare politică esențială. Este la fel de adevărat că punctele de vedere exprimate trebuie să fie însoțite de asumarea responsabilității pentru consecințele acțiunii fiecăruia asupra partidului. Ca atare, nu am cum fi de acord cu ceea ce s-a întâmplat ieri în PSD. Dacă o vom ține tot așa, vom ajunge să excludem PSD din PSD. Măcar să o facem de pomină!” a scris Ionuț Vulpescu pe Facebook. 

El a mai scris: ”Ceea ce nu înțeleg este faptul că oamenii excluși sunt vechi și foarte vechi în partid. Și au contribuit la alegerea actualului lider. Vreau să spun că dacă la acest nivel nu se mai poate comunica, ceva fundamental s-a schimbat în rău în PSD, și asta nu este acceptabil.” 

”Ne trădăm angajamentele”

”Se pare că lipsa unui adversar politic pe măsură nu ne face bine. Nu producem idei, producem subiecte sordide, de primă pagină. Avem răspunderea guvernării. Cum susține partidul guvernarea, dacă o ținem tot într-un scandal? Lipsa unei opoziții puternice nu înseamnă însă că PSD trebuie să joace și rolul ei, pentru că ne trădăm angajamentele luate în fața cetățenilor. Partidul este sub presiune, dar a ales cel mai rău răspuns cu putință la probleme, unele cât se poate de reale, și pe care le-am lăsat să se agraveze, altele induse. Ratăm ocazie după ocazie de a discuta despre ele, și pentru a găsi soluții. Politica personalizată la extrem naște tot felul de coșmaruri politice. Pe care le trăim cu toții, vrem, nu vrem. Uitând de cetățeni, de responsabilitatea pe care o avem față de ei. Din păcate, în partid nu mai sunt făcători de pace, ci mulți turnători de gaz pe foc. Nu mai găsim subiecte de consens, ci doar motive de scandal. Deși avem atâtea de făcut, nu mai știm cum să mai fim un partid. Doar stăm și numărăm excluderile. Este obligatoriu să ieșim din acest război intern, lipsit de sens. Politica permanentei confruntări ne penalizează și ne slăbește capacitatea de guvernare. Și de la supraviețuirea unuia sau altuia vom ajunge să luptăm pentru supraviețuirea partidului. Adică ultimul lucru de care am avea nevoie.” a conchis Vulpescu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel