EXCLUSIV: Claudia Țapardel, prima reacție la o mișcare controversată a Guvernului Cioloș

Claudia Țapardel
Claudia Țapardel

Europarlamentară PSD, copreședintă a Intergrupului pentru Dezvoltarea Turismului European și fostă consilieră generală a Capitalei, Claudia Țapardel și-a exprimat opinia cu privire la controversa pe proiectul de buget pe anul 2016, unde BOR primește zero lei. 

În anul 2016, potrivit proiectului de buget, Biserica Ortodoxă Română nu mai primește bani de la buget. Forma proiectului nu este finală. Premierul Dacian Cioloș a avut o discuție telefonică, duminică dimineață, cu Patriarhul Daniel. În urma discuției, Guvernul a transmis "că există tot sprijinul pentru a pune la dispoziţie resurse financiare în funcţie de posibilităţi pentru lăcaşele de cult aflate în construcţie". Această afirmație este total opusă proiectului de buget. Încă nu există informații exacte și lămuriri cu privire la banii care vor merge către BOR în 2016. O problemă acută este construirea Catedralei Mântuirii Neamului, din centrul Capitalei. 

VEZI AICI MAI MULT DESPRE SUBIECT: BOR și Catedrala Mântuirii Neamului, zero lei de la Guvern. SONDAJ EXCLUSIV

Claudia Țapardel a spus, pentru dcnews.ro, că "Trebuie să așteptăm o decizie finală a Parlamentului pe acest subiect. Nici Guvernul nu are o poziție fermă. Deci subiectul finanțării construcțiilor și modernizărilor de biserici nu este decis. Sunt peste 400 de lucrări începute de reparații la anumite biserici din România, conform proiectului de buget. Deja am văzut semnale și din partea Guvernului că investițiile începute vor fi continuate și este și normal acest lucru. Totul depinde de filosofia bugetară a Guvernului. Nu vreau să încurajez un conflict în societate între cei care apără biserica și cei care se opun finanțării sale de către stat, este contraproductiv și total inutil să împărțim astfel România."

Cât despre Catedrala Mântuirii Neamului, europarlamentara PSD spune că "este un proiect titanic pentru București, dar un proiect care poate aduce în Capitală mai mulți turiști și în consecință mai multe venituri. Vorbesc în calitate de copreședintă a Intergrupului pentru Dezvoltarea Turismului European când spun că turismul ecumenic este o parte importantă a sectorului de turism din România dar și din Europa. Măsura în care acest sector specific din turism este susținut sau nu în România, depinde tot de Guvern și Parlament. Eu sper să țină cont inclusiv de avantajele economice, pe termen lung, ale comunităților în care se află obiective turistice ecumenice în România."

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel