EXCLUSIV! PDL în alertă maximă, se teme că UDMR va accepta oferta USL pentru șefia Senatului

basescu-boc
basescu-boc

România ar putea avea, pentru câteva luni, un președinte de naționalitate maghiară. Ipoteza unei înțelegeri de ultimă oră între USL și UDMR  va fi tema centrală a discuțiilor pe care le vor purta liderii PDL, sâmbătă, la ședința Consiliului Național de Coordonare, care va avea loc la Palatul Parlamentului.

Consiliul trebuia să  organizeze Convenția Națională a PDL, programată pentru luna mai, dar un zvon de ultimă oră a pus în umbră negocierile legate de alegerile interne. Potrivit unor surse din PDL, liderii acestui partid au fost informați că USL ar fi oferit UDMR șefia Senatului, pentru ca ungurii să renunțe la susținerea oferită regimului Băsescu. Demiterea  premierului ar fi urmată de suspendarea președintelui, dacă Traian Băsescu încearcă din nou varianta ”independentului”.

Astfel, în circa trei-patru luni ar avea loc alegeri anticipate, atât prezidențiale cât și parlamentare, președintele interimar urmând a fi șeful Senatului, respectiv un reprezentant UDMR (cel mai probabil Gyorgy Frunda, cunoscut opozant al guvernării alături de PDL).

În prezent, nu avem informații despre discuțiile dintre USL și UDMR, altele decât cele cunoscute de pedeliști. Este posibil ca  ipoteza să fi fost lansată chiar de la vîrful partidului, pentru a-i speria  pe liderii locali indeciși în privința alegerilor interne. Un scenariu în care alegerile au loc în 2011 stârnește panică în PDL, care riscă  să nu intre în Parlament. Organizațiile locale ar fi devastate de ieșirea de la guvernare, pierzând atât finanțările preferențiale cât și protecția față de eventuale anchete.

Citeşte şi:

PDL are un nou statut. Reformiştii au votat împotrivă – VIDEO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel