Excursii gratis pentru elevi, în „Săptămâna verde”. Cazarea, transportul și mesele, acoperite de Fondul de Mediu. Când se organizează și cine se poate înscrie

foto: Freepik
foto: Freepik

Școlile se pot înscrie până în septembrie și primesc cheltuielile pentru cazare, transport, mese și bilete.

Școlile din întreaga țară au acum ocazia de a solicita finanțare pentru activitățile desfășurate în cadrul Programului „Săptămâna Verde” pentru anii 2024 și 2025. Un ordin de ministru, publicat în Monitorul Oficial pe 6 iunie, stabilește condițiile de participare, mecanismul de alocare a fondurilor și formularul de înscriere și de raportare pentru școli. Prima activitate eligibilă este organizarea unei excursii, care trebuie să aibă tematica legată de mediu. Finanțarea este asigurată din Fondul pentru mediu și poate fi solicitată până în septembrie 2024.

Programul „Săptămâna Verde” a primit un buget de 100 de milioane de lei pentru fiecare an, 2024 și 2025. Această sumă a fost aprobată prin Hotărâre de Guvern la 4 aprilie, deși inițial, ministrul Mediului, Mircea Fechet, anunțase în iulie 2023 o sumă de 100 de milioane de euro. Ordinul nr. 4448/2024 aprobă Metodologia de implementare a activităților școlare locale din cadrul Programului „Săptămâna Verde” pentru anii 2024 și 2025, oferind școlilor posibilitatea de a beneficia de aceste fonduri și de a contribui la educația ecologică a elevilor.

Școlile pot depune cereri de înscriere până în septembrie 2024, urmând ca fondurile să fie acordate în octombrie 2024.

Unitățile de învățământ selectate pentru a beneficia de finanțare în anii 2024 și 2025 vor fi stabilite pe baza unei liste care va fi transmisă Ministerului Educației. Această listă, care va include școlile selectate, va fi înaintată la finalul anului școlar 2023—2024 de către Inspectoratele Școlare Județene sau de către Inspectoratul Școlar al Municipiului București.

Calendarul cu termenele de înscriere, alocare a banilor și raportare

Finanțarea este disponibilă pentru toate unitățile de învățământ de stat cu personalitate juridică din țară, de nivel preșcolar, primar, gimnazial și liceal, în baza înscrierii la inspectoratul școlar județean sau la Inspectoratul Școlar al Municipiului București (ISJ/ISMB), conform prevederilor din Articolul 5.

Toate unitățile de învățământ care se înscriu în conformitate cu condițiile de participare vor primi finanțare, în limitele fondurilor disponibile.

Condițiile de participare sunt următoarele:

a) „unitatea de învățământ trebuie să aibă personalitate juridică; 

b) unitatea de învățământ trebuie să completeze un formular de înscriere potrivit modelului din anexa nr. 1 la metodologie și să îl transmită la ISJ/ISMB, în termenele stabilite, conform calendarului activităților.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel