Execuție găzduită pe un stadion. Talibanii au început din nou pedepsele publice în Afganistan după plecarea americanilor în 2021

Sursa Foto: Agerpres
Sursa Foto: Agerpres

Asasinatele de joi au marcat a treia și a patra execuție publică de când talibanii au preluat puterea în Afganistan în 2021, după retragerea haotică a forțelor americane și NATO.

 

 

Mii de oameni au privit cum Syed Jamal din provincia centrală Wardak și Gul Khan din Ghazni au fost împușcați mortal de rudele unor persoane ucise în atacuri cu armă albă.

Curtea Supremă a talibanilor a stabilit că cei doi sunt responsabili de moartea victimelor în atacurile cu armă albă, dar nu este clar dacă ei înșiși au comis înjunghierile.

Mulțimile s-au adunat joi în fața stadionului din zona Ali Lala din orașul Ghazni pentru a asista la execuție, în timp ce învățații religioși au implorat rudele să îi ierte pe Jamal și Khan.

Cu toate acestea, execuțiile au început cu puțin timp înainte de ora 13.00, când familiile victimelor au tras 15 gloanțe asupra acuzaților, opt asupra unuia și șapte asupra celuilalt.

S-au înregistrat 237 de execuții extrajudiciare

Purtătorul de cuvânt al Curții Supreme, Abdul Rahim Rashid, a declarat că cei doi au fost împușcați din spate. Trupurile lor au fost apoi preluate de ambulanțe.

Într-o declarație, tribunalul a afirmat că trei instanțe inferioare și liderul suprem al talibanilor, Hibatullah Akhundzada, au ordonat execuțiile ca pedeapsă pentru presupusele lor crime.

Asasinatele de joi au marcat a treia și a patra execuție publică de când talibanii au preluat puterea în Afganistan în 2021, după ce forțele americane și NATO s-au retras haotic din țară.

Misiunea de asistență a ONU în Afganistan a înregistrat cel puțin 237 de execuții extrajudiciare între 15 august 2021 și 15 iunie 2022, potrivit Amnesty International.

În timpul guvernării lor anterioare, la sfârșitul anilor 1990, talibanii au efectuat cu regularitate execuții publice, biciuiri și lapidări, conform Sky News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel