Dominic Fritz, primarul municipiului Timișoara, oferă un exemplu de bune practici, în cotextul climatului tot mai aprins, la nivel diplomatic, dintre România și Ungaria.
'Pentru Timişoara, oraş cu o comunitate maghiară constructivă, relaţiile României cu Ungaria sunt foarte importante. Vizita ministrului de Externe maghiar confirmă faptul că titlul de Capitală Europeană a Culturii a oferit Timişoarei o dinamică relevantă la nivel internaţional. Anul acesta, Timişoara a devenit gazdă pentru întreaga diplomaţie europeană. Acum câteva luni, l-am primit la Timişoara pe preşedintele Germaniei, Frank-Walter Steinmeier, dar şi numeroşi oameni de stat şi diplomaţi.
În anul Capitalei Culturale, mesajul nostru pentru Europa este că că experienţa oraşelor şi regiunilor Europei, mai ales a celor transfrontaliere, poate face diferenţa în dezvoltarea Europei de mâine. Într-o lume cu din ce în ce mai multe provocări, experienţa Timişoarei, unde diversitate a dus la inovaţie, iar inovaţia a dus la prosperitate, reprezintă un model care merită să fie dezbătut atât la Bruxelles, cât şi în alte capitale naţionale', a detaliat primarul Dominic Fritz.
Ministrul Afacerilor Externe din Ungaria, Peter Szijjarto, şi ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, au semnat la Timişoara două Memorandumuri de Înţelegere între România şi Ungaria cu privire la înfiinţarea unui nou punct de trecere a frontierei la Beba Veche şi pentru înfiinţarea unei noi conexiuni rutiere la Cenad.
Înaltul oaspete maghiar a subliniat sprijinul faţă de aderarea României la Spaţiul Schengen. De asemenea, a vizitat un simbol al spiritul multietnic al Timişoarei, Casa maghiară, unde va funcţiona un centru multicultural.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News