Exerciții de vacanță… pentru performanță (II): deprinderi motrice

Lect. dr. Radu Predoiu de la Universitatea Națională de Educație Fizică și Sport (UNEFS) merge astăzi mai departe și vă propunem un șir nou de exerciții. 

Alegeri prezidentiale 2024

Consolidarea/ perfecţionarea deprinderilor motrice de bază

  • Variante de mers: mers normal, „mersul elefantului” (pe vârfuri şi pe palme, cu genunchii şi braţele întinse), „mersul păianjenului” (pe tălpi şi pe palme, aşezate înapoi pe sol), „mersul piticului” (mers ghemuit), „pasul uriaşului” (mers fandat), mers cu vârfurile orientate spre interior, mers cu vârfurile orientate spre exterior („mersul răţuştelor”).
  • Variante de alergare: alergare liberă, cu genunchii ridicaţi, cu pendularea gambelor înapoi, cu pas sărit (pasul mare), alergare şerpuită (cu ocolirea obstacolelor), alergare accelerată (din ce în ce mai repede), alergare cu spatele. Se vor executa pe distanţe de 10-15 metri.
  • Variante de sărituri: pe un picior, pe două picioare, peste obstacole, pe şi de pe obiecte (bancă mai mică, stepper), cu genunchii la piept, în lungime de pe loc. Se vor executa pe distanţe nu mai mari de 10 m, sau pe loc.

 Dezvoltarea coordonării

  • “Conducerea mingii cu mâna/ cu piciorul”

Descrierea jocului: Sarcina ce trebuie efectuată este conducerea mingii cu mâna, rostogolită pe sol/ cu piciorul, printre 5 jaloane plasate la 1.5 metri unul faţă de celălalt pe diagonală. Se va efectua traseul şi cu mâna îndemânatică şi cu cealaltă.

Exerciţiu pentru dezvoltarea echilibrului (www.fitnessmag.ro)

Puteţi utiliza placă de echilibru cu joc labirint şi suport pentru tălpi 

Dezvoltarea preciziei

  • “Joc de pescuit cu magnet”

Descrierea jocului: cu mâna dreaptă copiii pescuiesc, mută beţişorul în mâna stângă şi aşează peştişorul la locul lui şi apoi invers. Jocurile au diferite variante şi forme, pot fi în formă de planşă, în formă de acvariu (peştii se vor aşeza într-o cutie) etc.

Dezvoltarea schemei corporale (schema corporală fiind imaginea pe care o are fiecare despre corpul său, imagine totală sau parţială, percepută în stare statică sau dinamică sau în raporturile părţilor corpului între ele şi, mai ales, în raporturile acestuia cu spaţiul şi mediul înconjurător). 

Vezi mai mult pe performante.ro

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel