Exerciţiu de mobilizare pentru verificarea stadiului pregătirii populaţiei, în Dolj şi Vâlcea

Exerciţiu de mobilizare pentru verificarea stadiului pregătirii populaţiei, în Dolj şi Vâlcea. Foto: Facebook MApN
Exerciţiu de mobilizare pentru verificarea stadiului pregătirii populaţiei, în Dolj şi Vâlcea. Foto: Facebook MApN

Exercițiul de mobilizare MOBEX DJ-VL-22 pentru verificarea stadiului pregătirii populației, economiei și a teritoriului pentru apărare se desfășoară pe raza județelor Dolj și Vâlcea, în perioada 17-21 octombrie.

Exercițiul de mobilizare MOBEX DJ-VL-22 pentru verificarea stadiului pregătirii populației, economiei și a teritoriului pentru apărare se desfășoară pe raza județelor Dolj și Vâlcea, în perioada 17-21 octombrie.

Exercițiul are caracter de rutină, activități similare fiind organizate în acest an și în județele Bihor și Sălaj, în luna iunie.

Pe durata evenimentului de instruire, doar o parte din rezerviștii cuprinși în planurile de mobilizare și care au domiciliul pe teritoriul celor două județe vor fi chemați la unități militare pentru activități specifice de pregătire.

MOBEX DJ-VL-22 este planificat de Ministerul Apărării Naționale și Administrația Națională a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale, în Dolj, și de Ministerul Apărării Naționale, în Vâlcea, în conformitate cu prevederile art. 23 alin. (3) din Legea nr. 355/2009 privind regimul stării de mobilizare parțială sau totală a forţelor armate şi al stării de război și ale art. 4, lit. f), pct. 9 din Legea nr. 415/2002 privind organizarea şi funcționarea Consiliului Suprem de Apărare a Ţării.

În antrenament sunt angrenate și structuri din Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul Român de Informații şi Serviciul de Telecomunicații Speciale.

MOBEX DJ-VL-22 face parte din seria de exerciții din domeniul mobilizării, organizate periodic pe teritoriul național, în baza Planului verificării stadiului pregătirii populației, economiei şi teritoriului pentru apărare prin exerciții și antrenamente de mobilizare, aprobat de Consiliul Suprem de Apărare a Țării în anul 2021.

Vezi si:

Ce salariu are un sergent sau un locotenent în România

Se pare că tot mai puțini elevi aleg să meargă la o școală militară. Află în articol ce salariu are un sergent sau un locotenent în România.

În sala de sport a Liceului Teoretic "George Călinescu" din Constanța au fost aduși toți elevii de clasa a XII-a din școală, iar ofițerii de la Centrul Militar din zonă au încercat să îi convingă pe tineri să urmeze o carieră în armată. Se pare că în ultima vreme tot mai puțini elevi aleg să meargă la o școală militară, iar una dintre cauze ar fi războiul din Ucraina, transmite Pro Tv. 

Astfel de întâlniri sunt organizate în toată țara după ce școlile militare nu mai au mulţi candidaţi. Este o situație cu care Armata nu s-a mai confruntat până acum. Școlile de maiștri militari și subofițeri din Buzău, Sibiu și Pitești au reușit să atragă doar 70% dintre elevii pe care puteau să îi pregătească și chiar și la marină, în Constanța, au rămas 10% dintre locuri libere.

Întrebați de ce evită să își aleagă o astfel de carieră, unii dintre tinerii de la Constanța au spus că în mare parte sunt speriați de pericolul acestui job. Armata încearcă însă să compenseze aceste riscuri despre care vorbesc tinerii cu promisiunea unei meserii bine plătite.

Întrebat ce salarii au militarii din România, Lt. Col. Vasile Mitrea, Comandant CMJ Galați a spus: "Undeva pe la 3.000 - 3.500 de lei pentru un sergent și 4.000 de lei pentru un sublocotenent. Are dreptul la o indemnizație lunară care acoperă parțial și uneori integral chiria". Citește mai multe AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel