Exercițiu de simulare a unui accident chimic la Azomureș

La Combinatul Azomureș s-a desfășurat un exercițiu de simulare a unui accident chimic, ca parte dintr-un stagiu de perfecționare ”Coordonarea și conducerea integrată a acțiunilor operative COS-DSM”.

Citește și: Tehnica VR, parte dintr-un exercițiu de stingerea incendiilor de pădure, în Munții Rodnei

Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Horea” al județului Mureș a anunțat, miercuri seara, efectuarea unui exercițiu de simulare a unui accident chimic la Combinatul Azomureș, în cadrul stagiului de perfecționare ”Coordonarea și conducerea integrată a acțiunilor operative COS-DSM” care se desfășoară la Târgu Mureș.

”Al patrulea exercițiu în teren desfășurat în cadrul stagiului de perfecționare Coordonarea și conducerea integrată a acțiunilor operative COS-DSM. Tema exercițiului a fost: Accident chimic, acesta desfășurându-se la Azomureș - obiectiv SEVESO din municipiul Târgu Mureș. Astăzi, 23.10.2024, în cea de-a treia săptămână de pregătire desfășurată în cadrul Centrului Național de Formare în Asistență Medicală de Urgență din municipiul Târgu Mureș, a avut al patrulea exercițiu în teren, acesta având un grad ridicat de dificultate ca și în cazul unui eveniment/catastrofă reală, participanții au acționat operațional cât mai aproape de realitatea unei situații de urgență.

Conform scenariului, dispeceratul ISU Mureș a fost anunțat prin SNUAU 112 despre producerea unui incident pe platforma industrială a unui operator SEVESO în municipiul Târgu Mureș. A fost vorba despre producerea unui incendiu, urmat de explozie la un vagon cisternă încărcat cu gaze inflamabile”, a arătat ISU Mureș, într-un comunicat de presă.

Potrivit ISU Mureș, scopul acestui exercițiu este îmbunătățirea activității de coordonare a situațiilor de urgență cu victime multiple care implică aplicarea Planului Roșu de Intervenție, cooperarea dintre comandantul operațiunilor de salvare și directorul operațiunilor de salvare medicală, precum și cooperarea acestora cu ceilalți reprezentanți ai autorităților cu responsabilități în astfel de situații de urgență.

”Pe această cale, dorim să mulțumim conducerii S.C. Azomureș S.A. pentru sprijinul acordat, forțelor de ordine de la Inspectoratul de Poliție Județean Mureș, Gruparea de Jandarmi Mobilă Regele Ferdinand I Târgu Mureș, colegilor pompieri din cadrul inspectoratului, Cruci Roșii, Serviciul de Ambulanța Mureș și voluntarilor”, a precizat ISU Mureș, citat de Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel