Exercițiul care este mai eficient decât mersul pe jos. Cu ce poți înlocui cei 10.000 de pași

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @Drazen Zigic
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @Drazen Zigic

Descoperă activitatea sportivă care te ajută să pierzi în greutate, să îți îmbunătățești sănătatea inimii și să te pregătești să devii un alergător excelent.

Mersul pe jos, cel puțin 10.000 de pași zilnic, a devenit parte din rutina multor persoane care se străduiesc să aibă un stil de viață sănătos și doresc să-și îmbunătățească condiția fizică. Ai nevoie doar de o sfoară pentru a face un exercițiu care îți va lua mai puțin timp decât o plimbare obișnuită, dar totuși va fi la fel de eficient sau chiar mai eficient.

Beneficiile celor 10.000 de pași pe zi

Organizația Mondială a Sănătății recomandă 10.000 de pași pe zi. În prezent, este ușor să practici această activitate sportivă, deoarece există multe aplicații cu ajutorul cărora poți monitoriza pașii și să măsori activitatea fizică. Este o modalitate excelentă de a combate sedentarismul și de a-ți întări sănătatea cardiovasculară, deoarece mersul pe jos implică îmbunătățirea circulației sanguine și, prin urmare, reduce riscul de a suferi afecțiuni precum colesterolul ridicat sau un accident vascular cerebral, printre altele.

În plus, plimbarea, mai ales dacă o facem în aer liber, îmbunătățește starea de spirit și acționează ca un factor determinant și pozitiv în îngrijirea sănătății mintale.

Exercițiul care depășește cei 10.000 de pași

Acest sport este foarte convenabil, deoarece poate fi realizat oriunde, iar pentru asta vei avea nevoie doar de o sfoară. Alternativa la cei 10.000 de pași pe zi, care permite arderea grăsimilor și pierderea în greutate mai eficient, este săritul corzii.

Un studiu publicat în revista What's Cooking of America a afirmat că sărind coarda timp de 10 minute în fiecare zi se pot arde până la 130 de calorii.

Sărind coarda punem la lucru eficient întreaga noastră musculatură, și în special inima. Acest lucru implică o îmbunătățire semnificativă a capacității aerobice și o rezistență mai mare la exercițiile pe termen lung. Poate deveni o activitate ideală pentru persoanele care suferă de hipertensiune, deoarece săritul corzii ajută la reglarea tensiunii arteriale.

Dacă introducem săritul corzii în rutina noastră, vom îmbunătăți conexiunea dintre creier și mușchi, deoarece sunt necesare coordonare, echilibru și concentrare. Pe termen mediu și lung, săritul corzii oferă o creștere a coordonării motrice generale.

În plus, sărind coarda, îți crești capacitatea pulmonară și oferi corpului un nivel mai mare de oxigenare. Este important să menții o tehnică bună de respirație în timp ce practici acest exercițiu. 

2. Sursa foto... (jumping-rope-sport-coarda_57147100.jpg)

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @alexeyzhilkin

Reducerea stresului prin săritul corzii

Pandemia a crescut nivelul de stres și anxietate, atât de mult încât în prezent aproximativ o treime din societatea adultă suferă de astfel de tulburări. Din fericire, sănătatea mintală devine un subiect tot mai puțin tabu în societate, și există multe instrumente care ne pot ajuta să o îngrijim. Săritul corzii este o opțiune ideală pentru combaterea stresului zilnic, deoarece implică eliberarea de endorfine. În plus, prin necesitatea de a acorda atenție coordonării și de a urma anumite modele ritmice, se stimulează activitatea cerebrală, îmbunătățind funcția cognitivă.

Cum să sari coarda corect

Primul lucru pe care trebuie să-l avem în vedere, așa cum se întâmplă în majoritatea practicilor sportive, este să fim conștienți de diferitele părți ale corpului nostru în timp ce sărim coarda. Coatele trebuie să rămână flexibile și statice într-un unghi de 90 de grade, doar încheieturile trebuie să se miște. Centrul corpului trebuie să rămână activ, iar spatele drept. Poziția genunchilor și a picioarelor, atât la sărit cât și la aterizare, este fundamentală. Toate aceste indicații privind postura corporală sunt esențiale pentru a obține beneficii din săritul corzii și pentru a evita leziunile.

Este important să alegem o sfoară adecvată care să se potrivească dimensiunii noastre. Începând cu sărituri de bază și creșterea duratei și vitezei exercițiului pe măsură ce dobândim experiență cu practica. Este recomandabil să facem intervale și să luăm mici pauze, precum și să evităm săritul prea înalt. Pe de altă parte, nu trebuie să uităm să ne încălzim înainte de a sări și să ne întindem după ce am terminat, potrivit 20minutos.es

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2025 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel