EXCLUSIV  Exfolierea feței cu cafea sau mălai. Alina Șchiopescu a explicat de ce nu o recomandă niciodată: Vă arăt la microscop și o să vedeți / video

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @zarinalukash
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @zarinalukash

Alina Șchiopescu, dermato-cosmetician, a fost invitată la emisiunea „Pastila de Frumusețe”, unde a vorbit despre exfolierea feței cu ingrediente care se găsesc în casă. 

Există mai multe mituri potrivit cărora anumite ingrediente care se găsesc în casă pot fi folosite pentru a exfolia fața. Printre ele se numără zahăr brun, zahăr alb, cafea măcinată, mălai, ovăz, sare de mare etc. 

Alina Șchiopescu a tras un semnal de alarmă cu privire la exfolierea feței cu o parte din aceste ingrediente, susținând că ele pot zgâria fața. 

„În general, specialiștii nu prea recomandă lucrurile făcute în casă, dar dacă o să căutăm pe Google „măști de față hidratante" găsim o mulțime de opțiuni,  cu ingrediente pe care le avem în frigider, în dulapuri și vreau să știu care este părerea ta.”, a spus Andreea Cercel. 

„Nu e că nu recomand, dar dacă sunt variantele acestea dermato-cosmetice, dermato-medicale, totuși, e bine să mergem în direcția aia pentru că oamenii sunt specializați. Ideea e că ne costă mai mult dacă folosim cocos, ou, uleiuri esențiale.

Putem încerca pe corp scruburi cu cafea, zahăr, mălai, combinații cu ulei de măsline, miere. Pe corp le recomand, pe față mai puțin pentru că știu că se zgârie. Dacă folosim o boabă de mălai pe față vă pun la microscop și o să vedeți că pielea este zgâriată, deci nu exfoliază. Noi, de fapt, avem nevoie să înmuiem fața ca să îndepărtăm celulele de pe față. 

Deci le putem aplica pe corp și este recomandat o dată pe săptămână să facem această exfoliere pe suprafața pielii, pe corp și pe față. Dar pe față se face cu glicoli, cu salicilic, cu alfa hidroxi, cu tot ce trebuie aplicat că să avem tenul acela curat și strălucitor și ingredientele active să pătrundă unde avem noi nevoie că, de fapt, asta este problema.", a spus Alina Șchiopescu la  emisiunea „Pastila de Frumusețe”, de pe DC News, Spectacola și DC Medical.

 

Youtube video image

VEZI ȘI: EXCLUSIV  Cum ne distrugem tenul încă de la 20 de ani. Alina Șchiopescu a explicat ce produs nu trebuie să pui niciodată pe față / video https://www.dcnews.ro/cum-ne-distrugem-tenul-inca-de-la-20-de-ani-alina-schiopescu-a-explicat-ce-produs-nu-trebuie-sa-pui-niciodata-pe-fata-video_953912.html  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel