EXCLUSIV  Există competiție între Muzeul Satului și Muzeul Țăranului? Paula Popoiu, director Muzeul Satului: „Nu am avut niciodată o relație rea”

Muzeul Satului și Muzeul Țăranului sunt diferite, chiar dacă au colecții asemănătoare uneori. În timp ce primul pune accent pe arhitectura satului tradițional, cel din urmă este orientat uneori chiar și pe religie.

Muzeul Țăranului și Muzeul Satului pot fi foarte ușor de confundat pentru publicul larg. De asemenea, deși mulți ar crede că între cele două ar putea exista o anume competiției, Paula Popoiu, director Muzeul Satului, ne spune că dimpotrivă, relația dintre cele două instituții este una foarte bună.

Invitata DC News a avut în grijă ambele muzee deoarece în urmă cu mulți ani acestea erau fuzionate. Fiind o bună cunoscătoare, Paula Popoiu ne-a spus care sunt și diferențele dintre Muzeul Țăranului și Muzeul Satului.

Muzeul Satului vs Muzeul Țăranului

„Nu am avut niciodată o relație rea, dimpotrivă, a fost bună. Dintotdeauna noi am avut tematici diferite. Noi suntem un muzeu de arhitectură tradițională în primul rând. Obiectele pe care le colecționăm noi sunt obiecte care se referă la interiorul casei, și după la restul vieții tradiționale dintr-un sat. Ei au avut uneori o latură mai ales religioasă. Ei n-au expoziție, dar probabil că se vor îndrepta spre o tematică anume. Ei nu sunt neapărat același lucru cu Muzeul Satului, deși avem colecții relativ asemănătoare. Eu cunosc și colecția de la Muzeul Țăranului pentru că am venit la Muzeul Satului în 1982, când cele două muzee erau împreună. Am lucrat pe ambele colecții. Și acum mai cer câte un obiect și mi se spune că e la Muzeul Țăranului... . Nu văd nicio contradicție între cele două. Din contră, concurența e benefică. Păcat că tot vrem s-o înlăturăm. Cred că ne completăm foarte bine unul cu celălalt.”, ne-a spus Paula Popoiu, director Muzeul Satului.

Vezi și: Muzeul din România vizitat de 1 milion de turiști pe an. Jumătate sunt străini: Stau câte 10 autocare la coadă cel puțin

De asemenea, muzeul Satului a avut o cifră impresionantă dacă vine vorba despre numărul de turiști de anul trecut. De precizat este faptul că aproape jumătate din milionul de turiști este reprezentat de străini. Ba mai mult, Paula Popoiu ne-a mai spus că aceștia sunt foarte încântați de autenticitatea instituției.

„Peste jumătate din cifra anului trecut, de 900.000, au fost străini. Noi avem contracte cu societăți de turism care vin la noi cu autocare. Tot timpul în fața muzeului sunt 10 autocare vara, cel puțin. Poți să auzi absolut toate limbile pământului vara în muzeu. Sunt foarte mulți străini care vin și care receptează foarte bine muzeul ca pe o instituție deosebită. Ne mai întâlnim cu câte unul care ne spune ca a fost la muzeu, că i-a plăcut și că a revenit", a relatat Paula Popoiu, manager al Muzeului Satului.

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel