Există cuvinte care vindecă și conversații care fac să dispară fricile și construiesc relații de încredere între oameni. Dacă vrei să afli secretele pentru a avea conversații inspiratoare, nu rata acest articol.
Ai vreodată acele conversații care te fac săte simți perfect după o zi proastă? Există oameni cu abilități unice în arta dialogului și a empatiei; sunt figuri capabile să dea seninătate atunci când lumea noastră este dezordonată și aproape cu susul în jos. Conversațiile de vindecare sunt un schimb de idei, emoții și gânduri în care ascultarea, respectul și armonia curg între două minți.
A ști să vorbești este o piatră de temelie în orice tip de relație, fie ea de familie, emoțională sau de serviciu. Datorită acestei competențe sociale, ajungem la înțelegeri, ne întărim legăturile și lăsăm o amprentă pozitivă asupra celorlalți. Nimic nu este la fel de decisiv pentru legăturile dintre ființele umane ca a fi bun la comunicare.
Acum, există un tip de conversație care transcende orice alta. Este cel care caută să vindece, să ușureze, să repare sau să mângâie. Nu trebuie să fii un terapeut instruit și certificat pentru a ști cum să duci astfel de conversații. Cu toții ar trebui să vorbim și să ascultăm în termeni mai semnificativi și cu scopul clar de a-i ajuta pe alții - și invers.
Potrivit La Mente, o conversație de vindecare este un dialog profund care are scopul de a restabili relația dintre doi oameni sau de a oferi sprijin emoțional reciproc între interlocutorii lor. Pentru a pune în practică această abilitate psihologică trebuie să înțelegem că o conversație nu este un simplu schimb de mesaje. Este esențial să stăpânești componentele acestui instrument.
O conversație de vindecare este una în care se inițiază compasiunea, se cultivă respectul și se folosește ascultarea activă .
După cum a spus psihoterapeutul Carl Rogers, un dialog bun este ceea ce poate schimba oamenii în bine. Generarea acelei variații îmbogățitoare în celălalt necesită în primul rând să lucrăm pe noi înșine. Acestea sunt cheile care ne vor permite să facem acest lucru.
Michael Lehmann, profesor la Universitatea Ebraică din Ierusalim, a publicat un studiu în Journal of Positive Psychology în care a evidențiat ceva foarte interesant. Umilința poate fi activată la ființele umane atunci când învață să-i asculte pe ceilalți.
Ascultarea activă necesită o inimă și o minte care să știe să intre în contact cu vulnerabilitățile și complexitățile celui din fața lor, pentru că le recunosc și pe ale lor. Vindecarea și repararea reciprocă necesită să facem acest lucru liber de egoism, capabili să ne ascultăm unii pe alții într-un mod activ și angajat.
Ce înseamnă să fii un port „sigur” pentru cineva? Aceasta este o dimensiune pe care ar trebui să o îmbunătățim cu toții. A fi un colac de salvare pentru o persoană înseamnă să ai grijă de cuvintele, expresiile și atitudinea pe care le folosești pentru a-și valida realitatea emoțională Este să o anunțăm că nu o vom judeca sau critica. Este pentru a arăta celeilalte persoane că comunicăm sincer și că fiecare cuvânt pe care ni-l spune va fi apreciat.
"Cum te simti? Cum ai trăit această situație?…». Întrebările care urmăresc să trezească conștientizarea emoțională fac mai ușor pentru cealaltă persoană să se conecteze cu ea însăși pentru a se elibera. De multe ori trecem prin viață cu noduri nesfârșite și rezistențe interioare.
„Ce putem face de acum înainte pentru ca totul să meargă bine? Ce ai nevoie de la mine în aceste circumstanțe? Cu ce vă pot ajuta? Ce obiective ai? Vrei să vorbim din nou mai târziu...?».
Dialogurile și conversațiile inspiratoare, în special cele care vindecă și mângâie, roagă-ne să nu ezităm să recapitulăm și să închidem bine acea conversație. În acest fel întărim mult mai mult interacțiunea și reamintim celuilalt că dacă are nevoie de noi vom fi acolo.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News