Exista cvorum pentru ”eliberarea” Monei Pivniceru. Cine a fost uitat de judecătorii CSM

Refuzul CSM de a lua notă de demisia Monei Pivniceru are o conotație politică. Prin acest gest, s-ar încerca blocarea numirii unui ministru al Justiției până la revenirea  lui Traian Băsescu la Cotroceni.

Președintele are dreptul să respingă, motivat, o singură dată, numirea unui ministru. Cât timp nu funcționează un ministru al Justiției, nu se pot face nici propuneri pentru înlocuirea procurorului șef de la DNA, Daniel Morar, al cărui mandat a expirat din 12 august. PDL și presa portocalie au susținut că în perioada interimatului se va face această numire, afectând independența Justiției, garantată doar de Traian Băsescu.

Mai mult, unii juriști consideră că ședința CSM de astăzi a avut cvorum. Mona Pivniceru putea să contribuie la realizarea pragului de prezență, chiar dacă nu putea vota, fiind cazul ei în discuție. Judecătorii prezenți la ședință intră în constituirea cvorumului, chiar dacă se abțin la vot. Până la citirea demisiei, Mona Pivniceru era membru CSM, deci cvorumul ar fi fost îndeplinit și fără prezența judecătoarei Ana Cristina Lăbuș.

Pe de altă parte, judecătoarea absentă are puține motive să-și facă griji. Mandatul Anei Cristina Lăbuș, care, potrivit premierului, a participat la ședința de ieri, dar astăzi și-a închis telefonul, expiră oricum în... octombrie. În locul acesteia a fost aleasă Mona Lisa Neagoe, vicepreședinte TMB.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel