Există o prăjitură cu iz de poveste, iar rețeta o veți afla în rândurile de mai jos.
Pe data de 15 august 1921, Principele Nicolae al României, cel de-al patrulea copil al cuplului Ferdinand și Maria, împlinea frumoasa vârstă de 18 ani. Pe atunci, toată lumea pregătea cele mai alese bucate, iar bucătarului Edner i s-au dat indicații să prepare o prăjitură specială – așa cum îi plăcea principelui – cu aroma de fistic.
Rețeta acestui desert a apărut în cartea de rețete a unui celebru patiser interbelic bucureștean Emil Frederic. Aceasta a fost publicată pe blogul
Se coace într-un cerc, dar sǎ nu fie mai gros de 2 centimetri; se coace repede. Se face apoi o cremǎ din: 50 g de fisticuri, 50 g migdale şi 100 g zahǎr pisat cu rhum; se adaugǎ 100 g unt şi se pun într-un vas, adǎugând şi 50 g de sirop şi, dacǎ trebuie, puţinǎ culoare. Crema aceasta se întinde peste foaia coaptǎ şi se netezeşte frumos. Dupǎ ce s-a întǎrit la gheaţǎ, se glaseazǎ cu fondant de fisticuri şi se presarǎ cu fisticuri tocate", scrie Simona Lazăr.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News