Poți prepara un ou ochi perfect printr-o metodă simplă.
Atunci când dorești să prepari ouă ochiuri, trebuie să ții cont de o regulă de aur: întotdeauna folosește o tigaie/cratiță antiaderentă.
Astfel, nu doar că știi sigur că nu se va lipi oul de tigaie, ceea ce la o tigaie obișnuită se întâmplă frecvent, dar folosești și mult mai puțin ulei sau unt, deci obții la final un preparat mai sănătos.
Pentru un ou ochi perfect, topește un cub de unt într-o tigaie și lasă untul să se încingă puțin. Sparge oul în centrul untului topit și lasă-l 10-20 secunde, notează retetepractice.ro. Toarnă apoi o lingură de apă în cratiță și pune-i imediat capacul.
Lasă oul la foc mic pentru 1-2 minute sau până ce apă se evaporă, apoi scoate-l direct pe farfurie.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News