Există parlamentari care vor droguri la liber. Cătălin Predoiu: Nu cred că e oportună o astfel de lege / video

Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/
Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/

Cătălin Predoiu, ministrul Afacerilor Interne, a fost prezent în studioul România TV unde a vorbit despre problema drogurilor în România. 

În trecut, în cadrul unei intervenții în plenul Parlamentului, Cătălin Predoiu a criticat dur partidele USR și REPER pentru poziția pe care acestea au avut-o față de legalizarea drogurilor de-a lungul timpului. Chiar dacă timpul a trecut, ministrul Afacerilor Interne consideră că o astfel de lege în România nu este adecvată. 

„Nu  cred că este oportună nici acum, nici mai târziu, o astfel de lege în România. Cred că ar încuraja implicit consumul, ar oferi pretexte pentru cei care consumă cantități mai mari, ar crea dificultăți în administrarea dosarelor.

Sub niciun aspect, am gândit foarte bine poziția mea la Parlament și nu am găsit niciun argument. Adică, în general, când abordez o problemă, o abordez cu mintea deschisă și cu inima deschisă. Deci nu mă duc asupra unei probleme ale unui dosar pe o preconcepție. Nu am găsit nici un fel de argument și de aceea am avut această reacție vehementă, mai ales când s-au făcut acuzații nedrepte la adresa Ministerului de Interne.

Aș vrea să subliniez un lucru aici, pentru că fenomenul este mai larg. Ministerul de Interne se ocupă predilect de combatere, deci de combatere a traficului de droguri. Aici e o problemă și de educație. Trebuie să intervină și alte instituții, dar noi am făcut ceva mai mult decât atât.

În urmă cu două luni de zile am luat inițiativa și am invitat mai multe ministere să alcătuim un plan de siguranță școlară, în școli, pentru elevi, pentru studenți, de ce nu, pentru profesori, să-i protejăm cât se poate de acest fenomen care a devenit mult prea răspândit, inacceptabil de răspândit.

El este inacceptabil și dacă este la o cotă scăzută, dar cu atât mai mult cu cât s-a răspândit, cum ați spus dumneavoastră în rândul unor vedete, mă rog, de showbiz și așa mai departe, dar e un aspect colateral.", a spus Cătălin Predoiu. 
 
„E o datorie, e o misiune de onoare!"
 
„Mi-am exprimat această preocupare de a ne îndrepta predilect în protejarea tinerei generații, pentru că ceea ce încearcă acești traficanți de droguri este să-și creeze noua generație de consumatori, noua generație de clienți și atunci ei trebuie loviți din toate direcțiile. Pe de o parte, prin combatere în traficul propriu-zis și este important, de aceea am insistat pe cantități și confiscarea acestor cantități de droguri, dar pe de altă parte, și prin măsuri de prevenție, unde rolul principal, evident, nu-l are Ministerul de Interne.

Eu am cerut însă ca Poliția, Jandarmeria să fie din ce în ce mai prezente în arealul școlar, să fie acolo vizibil, să fie vigilentă, și Poliția și Jandarmeria, și să-și asume proactiv această prevenție. Și o facem planificat, e adevărat, într-un context de penurie de resurse umane groaznic. Dar nu e momentul să ne văităm, peste tot în lume e greu. E o datorie, e o misiune de onoare, dacă vreți, este o meserie vocațională și cred că e o datorie față de tânăra generație să angajăm această bătălie și să o câștigăm. Ea va continua.", a spus ministrul.
 

Mesajul ministrului Predoiu

„Foarte mulți părinți, domnule ministru, ne-au scris după ce au văzut discursul dumneavoastră din Parlament. Sunt îngrijorați de ceea ce se întâmplă, vorbim la nivel național. La final, vă rog un mesaj și pentru părinți, dar mai ales pentru copii, din partea ministrului de Interne. Foarte important!", a spus Laura Duţă. 
 
„Ei își iau viața în propriile mâini, iar calea drogurilor este o cale care în final se termină tragic, mai devreme sau mai târziu. Odată pășit pe această cale, drumul nu poate fi decât unul devastator pentru viața oricărui tânăr, copil, adult, de ce nu, să spunem și adult care pășește pe această cale.

Și nu este nimic, nici interesant, nici onorabil, pentru că, din păcate, văd că s-a răspândit această cultură, că e interesant, că ești mai deosebit decât ceilalți dacă consumi droguri. Nu! Un om care consumă droguri este un om slab. Un om puternic, un om frumos este cel care își trăiește viața în afara acestor substanțe, care pur și simplu tulbură mintea percepția despre realitate, sunt ieșite din ordinea firească a lucrurilor.", a spus ministrul.
 
Să aveți încredere!
 
„Aș mai avea un mesaj. Să aveți încredere! Cu toate neajunsurile, lipsurile, vulnerabilitățile, Ministerul Afacerilor Interne, Poliția Română, Jandarmeria, Poliția de Frontieră, toate armele Ministerului de Interne o să-și facă datoria.", a spus Cătălin Predoiu la România TV. 

VEZI ȘI: Cătălin Predoiu, critici dure la adresa USR: Ați fost duși la guvernare de urechiușe și ați plecat cu pantalonii murdari / video 

Ministrul Afacerilor Interne, în cadrul unei intervenții în plenul Parlamentului, a criticat dur partidele USR și REPER pentru poziția pe care acestea au avut-o față de legalizarea drogurilor de-a lungul timpului.

„Nu mai cumpără nimeni această retorică în care toți sunt răi și numai dumneavoastră buni, în care nu se face decât rău în România până ajungeți dumneavoastră la guvernare unde ați mai fost duși de urechiușe și de unde ați plecat cu pantalonii murdari când v-ați dat piept cu PNL-ul la prima bătaie politică.

Sunteți distruși din clipa în care v-au lăsat cei care v-au creat și v-au manipulat din umbră. Înțelegeți? De atunci sunteți distruși! Ați rămas fără epoleți, cu dinaintea goală și acum nu faceți decât să atacați pe cei care vor să facă ceva în țara asta!

Canabis. Vă spune ceva canabis, domnilor deputați de la USR? Pentru că ar trebui să vă spună întrucât dumneavoastră, care vă frângeți mâinile acum de această problemă, ați promovat și susținut un proiect de lege privind legalizarea canabisului. Deci, pe de o parte veniți aici și spuneți că e mare problemă cu drogurile. Să știe românii! Pe de altă parte, cereți în Parlament legi pentru legalizarea consumului de droguri. Asta este realitatea!

Și nu e doar una...

În 2019, fosta dumneavoastră colegă, Presada, susținută de fostul dumnevoastră lider de partid, susținut de fostul premier Cioloș, făceați campanie la Festivalul Saga pentru consumul de droguri promovând proiectul de lege „Trei grame”.

Ăsta e partidul dumneavoastră: trei litere, trei grame!”, a spus Cătălin Predoiu. 

Youtube video image

VEZI ȘI:  Cifrele zilei privind lupta cu drogurile în România. Predoiu: E adevărul în stare pură https://www.dcnews.ro/cifrele-zilei-privind-lupta-cu-drogurile-in-romania-predoiu-e-adevarul-in-stare-pura_935430.html 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel