Urmărește emisiunea live



Exodul biblic al lui Moise înspre Țara Făgăduinței, confirmat științific. Cercetătorii au aflat ce s-a întâmplat acum 3.200 de ani

foto: Freepik
foto: Freepik

Un ulcior gravat și alte obiecte au fost descoperite la săpăturile din Țara Promisă.

Arheologii au dezvăluit recent secretele unui oraș biblic situat în „Țara Promisă”, unde israeliții, conduși de Moise, s-au stabilit după ce au părăsit Egiptul. Această descoperire aduce noi perspective asupra narațiunii biblice a Exodului, oferind detalii despre viața și cultura israeliților din acea perioadă, scrie Israel Antiquities Authority.

Excavațiile din Zanoah, un oraș menționat în Vechiul Testament, au scos la iveală ziduri de piatră, ceramică și artefacte datând de peste 3.200 de ani. Printre aceste descoperiri se află și un mâner de ulcior spart, pe care este inscripționat numele unui rege menționat în Biblie, întărind astfel relatările despre Moise. Povestea biblică descrie călătoria israeliților din sclavia din Egipt, conduși de Moise, prin despărțirea Mării Roșii, primirea celor Zece Porunci și anii petrecuți în deșert înainte de a ajunge în Țara Promisă.

Săpăturile au dezvăluit structuri de piatră folosite pentru terase agricole, esențiale la acea vreme pentru cultivare și protejarea solului.  În Zanoah, cercetătorii au descoperit ceramică antică bine conservată, inclusiv un ulcior ștanțat cu o ștampilă regală datând din timpul domniei regelui Ezechia, în 701 î.Hr. Aceste artefacte și structuri remarcabile nu doar validează povestea biblică amintită, dar ne îmbogățesc și înțelegerea istoriei și culturii regiunii.

Totodată, ne reamintesc importanța eforturilor arheologice continue de a dezvălui misterele trecutului și de a celebra patrimoniul bogat al Israelului. În continuare se fac săpături în zonă cu scopul a a descoperi noi artefacte care ar putea să "vorbească" despre trecutul biblic al Israelului și, de ce nu, despre Canaan - Țara Promisă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel