Multe produse pe care scrie „pentru toaletă” fac rău rețelelor de canalizare ale căminelor noastre.
Potrivit The Verge, multe produse din supermarket sau farmacii conțin eticheta „pentru toaletă”. Ce înseamnă acest lucru? Se presupune că atunci când tragem apa la toaletă, acestea se duc în canalizare unde se descompun și nu cauzează probleme suplimentare.
Adevărul este, însă, altul. Nu toate produsele care intră fizic în toaletă și care sunt luate de apă sunt și potrivite pentru canalizare, avertizează jurnaliștii care au făcut un studiu despre acest tip de obiecte. „Un exces de orice care nu este hârtie igienică ne poate opri de tot sistemul de canalizare al orașului. În total, Statele Unite ale Americii cheltuie în jur de un miliard de dolari în fiecare an pentru a rezolva acest tip de probleme”, se arată în videoclipul care prezintă studiul.
Dacă ceva este „pentru toaletă”, atunci ar trebui să încapă în toaletă și să poată trece prin sistemul de țevi. Un alt criteriu esențial este faptul că trebuie să se dizolve cu totul în apă înainte să ajungă la filtrele de la stația de epurare.
În timpul experimentului, hârtia igienică s-a dizolvat aproape de tot după o oră de stat în apă, în timp ce șervețelele umede puteau fi apucate cu mâna. Astfel, acestea se pot prinde ușor în filtre și pot cauza înfundări. Un alt produs care nu s-a dizolvat au fost dischetele demachiante.
Jurnaliștii sunt de părere că companiile care produc astfel de materiale „pentru toaletă” care în realitate nu se dizolvă și ajung să cauzeze probleme mari în canalizări folosesc standarde prea laxe. De exemplu, un tip de test este dizolvarea în proporție 60% în doi litri de apă în 60 de minute, ceea ce nu înseamnă deloc condițiile din canal.
Un standard demn care să nu mai ducă la înfundarea canalizărilor este dizolvarea în proporție de 95% după doar 30 de minute.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News